
Bucatini alla Matriciana
Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten bucatini alla matriciana. En smakfull og enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 medium stor rød løk, skrelt og skåret i skiver
- 8 unser pancetta, kuttet i små terninger
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/2 pund veldig modne, ferske tomater, hakket; eller 1 1/2 pund hermetiske tomater, helst importert italienske, drenert og knust for hånd
- 1/2 teskje hete rød pepperflak
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 pund bucatini
Fremgangsmåte
- 1I en stor sauspot over middels varme, varm opp olivenoljen. Tilsett løk og pancetta og kok sakte, til løken er myk og gjennomsiktig, og pancettafettet er smeltet ut. Tilsett tomatene, rød pepperflak og krydre med salt og pepper.
- 2Kok opp en stor kjele med vann; salt godt. Kok bucatini til den er myk, men fortsatt fast.
- 3Fordel pastaen i fire oppvarmede pastaboller. Øs litt saus over, og server med revet Pecorino Romano.