Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Lær hvordan du lager en deilig quiche lorraine med denne enkle oppskriften. Perfekt for frokost, lunsj eller middag. Rask og smakfull rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. Kortbunnsdeig, oppskrift følger
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 170 gram bacon, skåret i 1,3 cm tykke stykker
  • 4. 115 gram løk, skrelt og hakket
  • 5. 2 egg og 2 eggeplommer
  • 6. 260 ml kremfløte
  • 7. 1 spiseskje ferskhakket persille
  • 8. 1 spiseskje fersk hakket gressløk
  • 9. 55 gram Cheddarost, revet
  • 10. 55 gram Gruyèreost, revet
  • 11. Salt og nykvernet pepper
  • 12. 200 gram hvetemel, siktet
  • 13. En klype salt
  • 14. 7 spiseskjeer kaldt smør, i terninger
  • 15. 1/2 til 1 middels egg, pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: En 19 cm høy kantet tartform eller en 23 cm dyp paiform.
  2. 22. Lag shortcrust-deigen, oppskriften nedenfor, og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter før bruk.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175°C. Kled tartformen med deigen, og stek den "blind" (uten fyll).
  4. 44. Fyll: Varm opp oljen i en stekepanne og stek baconet til det er sprøtt. Ta det ut og la det renne av på kjøkkenpapir. Deretter surres løken forsiktig i den samme oljen i ytterligere 10 minutter.
  5. 55. I mellomtiden visper du eggene i en middels stor bolle, tilsetter fløte, persille og gressløk, oster, samt det avkjølte baconet og løken. Bland godt og smak til med krydder.
  6. 66. Hell fyllet i paibunnen og sett den tilbake i ovnen i 30 til 40 minutter, eller til midten har stivnet. Server varm med en grønn salat og sylte.
  7. 77. Ha melet, saltet og smøret i en food processor og kjør eller pulser kort. Tilsett halvparten av det sammenpiskede egget og fortsett å kjøre. Du kan eventuelt tilsette litt mer egg, men ikke for mye, da deigen skal være akkurat fuktig nok til å kunne formes. Hvis du lager deigen for hånd, gnir du smøret inn i melet til det ligner grove brødsmuler. Deretter, med hendene, tilsetter du akkurat nok egg til å samle deigen.
  8. 88. Flatt ut deigen med hendene til den er ca. 2 cm tykk, og pakk den inn i plastfolie eller legg den i en plastpose. La den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller hvis du har dårlig tid, i fryseren i 10 til 15 minutter.
  9. 99. Gir én paibunn (ca. 400 gram).