Kylling Tikka Masala

Kylling Tikka Masala

Lær hvordan du lager en autentisk chicken tikka masala med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Marinade:
  • 2. 1 kopp naturell yoghurt, pisket til glatt konsistens
  • 3. 3 spiseskjeer ingefær-hvitløkspasta, oppskrift følger (eller 1 spiseskje revet fersk ingefær og 3 fedd hvitløk presset gjennom hvitløkspresser eller finhakket)
  • 4. 1 teskje kosher-salt
  • 5. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 1 pund benfri, skinnløs kyllinglår, stukket med en gaffel og skåret i store bitestykker
  • 7. Olje til grilling
  • 8. 1 glass Patak's® Tikka Masala-saus
  • 9. Hakket fersk koriander til pynt
  • 10. Kokt ris, naanbrød eller et crusty brød, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Til marinaden: Bland sammen marinadeingrediensene i en stor bolle. Tilsett kyllingen og vend den godt inn. La den marinere i minst 30 minutter, eller i kjøleskapet over natten.
  2. 22. Når du er klar til å lage curry, varm opp sausen i en stor stekepanne på middels varme.
  3. 33. I mellomtiden, tenn grillen. Når den er varm, børst den lett med olje. Legg kyllingen på grillen, og rist av noe av den overflødige marinaden. Stek til den er svidd, ca. 2 minutter på hver side. (Ikke vær bekymret for at kyllingen fortsatt er litt ukokt, den fullfører kokingen i sausen).
  4. 44. Når kyllingen er ferdig, kok opp sausen. Tilsett kyllingen, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter. Pynt med finhakket frisk koriander, og server med ris, naan eller et crusty brød!