
Blåbærbalsamicoeddik
lær hvordan du lager en enkel og smakfull blåbær balsamico-vinagre, perfekt som dressing eller marinade. oppdag tips og triks for beste resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 4 kopper frosne, tint eller ferske blåbær
- 1 liter balsamicoeddik
- 1/4 kopp sukker
- Skall av lime skåret i strimler fra 1 lime (bare den grønne delen)
- 1 (7,5 cm) kanelstang
Fremgangsmåte
- 1I en stor, ikke-reaktiv kjele, knus blåbærene med en potetmoser eller baksiden av en tung skje. Tilsett eddik, sukker, lime og kanel, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 20 minutter. La det avkjøle litt, og hell det over i en stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 dager for at smakene skal blande seg.
- 2Plasser en finmasket sil over en stor bolle. I porsjoner, hell blåbærblandingen gjennom silen, og press ut så mye væske som mulig. Kast restene.
- 3Hell eddiken på rene glassflasker eller krukker, og oppbevar dem i kjøleskapet, godt lukket, på ubestemt tid. Bruk den i salatdressinger eller som dressing over kylling eller storfe.