
Fig Catsup
Lær hvordan du lager fig catsup hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som saus til kjøtt, ost og grillretter. Rask og lett å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund ferske fiken, delt i fire
- 8 unser Roma-tomater, delt i fire på langs
- 1 kopp eplecidereddik
- 1/3 kopp sukker
- 1/4 kopp sorghumsirup
- 1 teskje thai-stil chili paste
- 1 teskje koriander
- 1 teskje spisskummen
- 1/4 teskje kanel
- 1 fersk laurbærblad
- Salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Plasser fiken og tomater med skinnsiden ned på det forberedte stekebrettet. Stek til de begynner å bli brune og myke, ca. 40 minutter. Avkjøl, og fjern deretter tomatskinnene.
- 3I en food processor, kombiner fiken, tomater, eddik, sukker, sorghum, chili paste, koriander, spisskummen og kanel, og puls til det er godt blandet.
- 4Hell dette blantingsen i en kjele sammen med laurbærbladet og kok opp på middels høy varme til blandingen begynner å koke. Skru ned varmen og la det småkoke, rør ofte, til det tykner og reduseres med en tredjedel, ca. 30 minutter – det skal være så tykt at du kan se bunnen av kjelen når du rører. Fjern og kast laurbærbladet. Smak til med salt.