Fig Catsup

Fig Catsup

Lær hvordan du lager fig catsup hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som saus til kjøtt, ost og grillretter. Rask og lett å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund ferske fiken, delt i fire
  • 8 unser Roma-tomater, delt i fire på langs
  • 1 kopp eplecidereddik
  • 1/3 kopp sukker
  • 1/4 kopp sorghumsirup
  • 1 teskje thai-stil chili paste
  • 1 teskje koriander
  • 1 teskje spisskummen
  • 1/4 teskje kanel
  • 1 fersk laurbærblad
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 2Plasser fiken og tomater med skinnsiden ned på det forberedte stekebrettet. Stek til de begynner å bli brune og myke, ca. 40 minutter. Avkjøl, og fjern deretter tomatskinnene.
  3. 3I en food processor, kombiner fiken, tomater, eddik, sukker, sorghum, chili paste, koriander, spisskummen og kanel, og puls til det er godt blandet.
  4. 4Hell dette blantingsen i en kjele sammen med laurbærbladet og kok opp på middels høy varme til blandingen begynner å koke. Skru ned varmen og la det småkoke, rør ofte, til det tykner og reduseres med en tredjedel, ca. 30 minutter – det skal være så tykt at du kan se bunnen av kjelen når du rører. Fjern og kast laurbærbladet. Smak til med salt.