
Vegetablesuppe
Lær hvordan du lager en enkel og næringsrik grønnsakssuppe. Perfekt for en sunn lunsj eller middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 1 til 2 purre, vasket og tynnsnittet
- 2 gulrøtter, finhakket
- 1 stilk selleri, finhakket
- 2 kopper hakkede hermetiske plommetomater
- 1/2 teskje safran, valgfritt
- 3 liter vann
- 1 suppesaus (til 4 porsjoner)
- 2 kokte poteter, skrelt og kuttet i 1/2 tommers terninger, eller 1 kopp hermetiske hvite bønner, drenert
- 1 kopp hakket zucchini med frø
- 1/2 kopp pasta som orzo eller knust vermicelli eller spaghetti
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor kjele. Når den er varm, tilsett løk, purre, gulrøtter og selleri. Dekk til og la det småkoke i 5 minutter, eller til grønnsakene er møre; hvis grønnsakene begynner å sette seg fast i bunnen av kjelen før de er blitt møre, tilsett litt vann.
- 2Tilsett tomater, safran og vann; kok opp og la det småkoke uten lokk i 15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Krydre med salt og pepper etter smak. Del basen til suppen i to beholdere og frys den til du er klar til å bruke den.
- 3La suppesuppen småkoke (hvis det ser ut til å være for lite væske til å koke alle de ekstra grønnsakene, tilsett litt vann). Tilsett poteter eller hvite bønner, squash og pasta, dekk til og la det småkoke i 10 til 15 minutter, eller til alle ingrediensene er møre. Server som den er, eller med pistou eller rouille (se nedenfor).
- 4Porsjoner: 4.