Crème brûlée

Crème brûlée

Lær hvordan du lager perfekt creme brulee med denne enkle oppskriften. En klassisk dessert som imponerer gjestene dine.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 4 kopper kremfløte
  • 2. 1 vaniljestang, delt på langs
  • 3. En klype salt
  • 4. 8 eggeplommer
  • 5. ¾ kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 6. 16 teskjeer turbinadosukker til glazing (se note)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 300 grader. I en middels stor kjele kok opp fløten med vaniljestangen og salt over moderat varme til overflaten begynner å skimre.
  2. 22. I en stor varmebestandig bolle, bland eggeplommene og sukkeret med en tresleiv. Tilsett den varme fløten litt etter litt, og rør forsiktig. Sil kremen over i en stor målekopp; fjern eventuelle bobler med en skje.
  3. 33. Sett åtte grunne ramekiner med en diameter på 4 1/2 tommer i en stekepanne (se notat). Hell forsiktig kremen i ramekinene, nesten opp til kanten. Plasser stekepannen midt i ovnen og hell forsiktig i nok varmt vann til å nå halvveis opp på sidene av ramekinene. Dekk pannen løst med folie og stek i ca. 1 time, eller til kremen er fast i kantene, men fortsatt litt rørelig i midten.
  4. 44. Overfør ramekinene til en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Dekk til og sett i kjøleskapet til de er kalde, minst 3 timer eller opptil 2 dager.
  5. 55. Forvarm grillen. Sett ramekinene på et stekebrett og tørk av overflaten på kremen for å fjerne kondens. Sikt 2 teskjeer turbinadosukker over hver krem med en liten sikt, i et tynt og jevnt lag. Grill kremen så nær varmen som mulig til sukkeret er jevnt karamellisert, 30 sekunder til 2 minutter. La det avkjøle litt og server umiddelbart.
  6. 66. NOTAT: Hvis du bruker dypere ramekiner på 3/4 kopp, stek kremen i omtrent 20 minutter lenger, og reduser sukkertoppingen til 1 teskje per krem.