Aubergine forrett

Aubergine forrett

Lær hvordan du lager en deilig aubergineforrett med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull start på måltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor aubergine
  • 2. 1 stykke ingefær, 2,5 cm, revet
  • 3. 1 hvitløksfedd, hakket
  • 4. 1/2 kopp store oliven, skivet
  • 5. 2 plommetomater, hakket
  • 6. 2 vårløk, skivet
  • 7. 1 teskje sesamfrø
  • 8. Skall av 1/4 sitron
  • 9. 1 spiseskje risvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær auberginen diagonalt i 1/4-tommers tykke skiver. Legg dem på en varm grillpanne og grill til skivene er merket på begge sider og auberginen er mør, omtrent 7 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper, fjern fra grillpannen og sett til side.
  2. 22. I en bolle, bland ingefær, hvitløk, oliven, tomater, vårløk, sesamfrø, sitrusskall og riseddik.
  3. 33. Anrett auberginen på to tallerkener, topp med grønnsaksblandingen, og dryss mer sesamfrø over.