
Saltede karamellcupcakes med pekannøtt-kokosnøtt-brittle-smultring og karamell-swiss-bårekrem
oppskrift på deilige saltede karamellcupcakes toppet med pekannøtt kokos brittle og kremet karamell swiss buttercream, perfekt for spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 2/3 kopper sukker
- 1 spiseskje lys mais sirup
- 1 stang usaltet smør, i terninger
- 1 kopp kremfløte, romtemperert
- 1 1/2 teskje grovt havsalt
- 1/2 stang usaltet smør, i terninger, pluss mer til smøring av formen
- 1/2 kopp sukker
- 1/4 kopp mais sirup
- 1/4 teskje natron
- 1/2 kopp pekannøtter, hakket
- 1/2 kopp søtet kokos, revet
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 1/2 kopper kakehvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/2 teskje kosher salt
- 3/4 kopp helmelk, romtemperert
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 stenger usaltet smør, romtemperert
- 1 3/4 kopper sukker
- 4 store egg
- 1 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
- 5 store eggehviter
- 900 gram usaltet smør, romtemperert
- 2 spiseskjeer grovt havsalt, til dryss
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle to standard muffinsformer med 24 muffinsformer.
- 2For den salte karamellen: Bland sukker, 1/3 kopp vann og mais sirup i en liten kjele. Rør med en tresleiv og la det småkoke over middels varme. La det småkoke, og sving kjelen av og til, til blandingen får en vakker ravfarge (pass nøye på). Når ønsket farge er oppnådd, tilsett umiddelbart smør og rør med en tresleiv til det er helt innarbeidet. Ta kjelen av varmen. Tilsett kremfløten og rør inn. Rør inn grovt salt. Hell 1/2 kopp av den salte karamellen i en liten bolle eller målebeger, og resten i en annen bolle. La det avkjøle helt, og rør av og til. (Du kan fremskynde avkjølingen ved å sette karamellen i kjøleskapet, men den må være hellbar når du skal montere cupcakesene.)
- 3For sprøen: Smør et lite bakepapirkledd stekebrett og sett til side. I en liten, men dyp kjele, bland sukker, mais sirup, smør og 2 ss vann. Kok opp og la det koke til en sukkertemperatur på 140 grader Celsius (280 grader Fahrenheit). Ta kjelen av varmen og rør umiddelbart inn natron, og deretter pekannøttene. Hell over det forberedte stekebrettet og spre med en slikkepott. Topp med kokos. La det avkjøle. Kutt sprøen i biter av ønsket størrelse.
- 4For cupcakesene: Sikt sammen hvetemel, kakehvetemel, bakepulver og kosher-salt i en middels bolle og sett til side. Bland melk og vanilje og sett til side. I en bolle til en elektrisk mikser med flatpisker, pisk smør og sukker på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter, og skrap ned sidene av bollen underveis. Når det er godt innarbeidet, tilsett eggene ett om gangen på lav hastighet,