
Kylling Saltimbocca
Lær hvordan du lager en klassisk chicken saltimbocca med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Saften av 1 sitron
- 1/2 teskje urter de Provence
- Salt og nykvernet svart pepper
- 6 benfrie, skinnløse kyllingbryst, banket flate
- 6 ferske salvieblader
- 6 tynne skiver prosciutto
- Ekstra jomfrolivolje
- 2 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader F.
- 2I en stor ildfast form, visp sammen sitronsaft, herbs de Provence, 1 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper. Tilsett kyllingen og vend den godt i marinaden. La kyllingen marinere i noen minutter.
- 3Ta kyllingen ut av marinaden, legg ett salvieblad på hver bit, og pakk hver inn i ett skive prosciutto. Strø over salt og pepper.
- 4Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme, og tilsett et par spiseskjeer olivenolje. Vend 2 kyllingbryst i melet, og legg dem deretter i den varme oljen. Stek til kyllingen er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør kyllingen til et stekebrett og hold den varm i ovnen. Gjenta med resten av kyllingen, og tilsett mer olivenolje om nødvendig.