
Stekt and med femkrydder, servert med snøerter og vannkreps.
Oppdag hvordan du lager saftig seared five-spice duck breast servert med friske sukkererter og vannkrasse. En elegant og smakfull oppskrift for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer riseddik
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje soyasaus
- 2 teskjeer sesamolje
- 1 spiseskje revet ingefær
- 1 teskje sukker
- 1 ½ teskje salt
- ½ teskje kinesisk femkrydderpulver
- 340 gram benfri andebryst, skinnet skåret i ruter
- 1 bunt vannkresse (ca. 115 gram), fjern de seige stilkene
- 2 kopper snøerter, tynne skiver
- 2 kopper revet Napa-kål
Fremgangsmåte
- 1For å lage dressingen, bland riseddik, vegetabilsk olje, soyasaus, sesamolje, revet ingefær, sukker og 1/2 teskje salt i en liten bolle, og rør godt. Sett til side.
- 2Bland det resterende saltet og femkrydderpulveret, og strø krydderblandingen over andebrystene. Varm opp en non-stick stekepanne på høy varme til den er varm. Legg andebrystene med skinnsiden ned i pannen, og stek til de er gyldne, ca. 3 minutter. Snu brystene, skru ned varmen, og stek til de er medium-rare, 6 til 7 minutter. Ta andebrystene ut av pannen, legg dem på et skjærebrett, og la dem hvile i 5 minutter. Ikke dekk til andebrystene, ellers vil skinnet miste sprøheten.
- 3I en stor bolle, bland ruccola, sukkererter og kål. Hell dressingen over og vend forsiktig slik at alt blir dekket. Fordel salaten på 4 serveringsfat. Skjær andebrystene i skiver på skrå, og legg skivene på hver salat. Server umiddelbart.