Stekt and med femkrydder, servert med snøerter og vannkreps.

Stekt and med femkrydder, servert med snøerter og vannkreps.

Oppdag hvordan du lager saftig seared five-spice duck breast servert med friske sukkererter og vannkrasse. En elegant og smakfull oppskrift for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer riseddik
  • 2. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 3. 1 spiseskje soyasaus
  • 4. 2 teskjeer sesamolje
  • 5. 1 spiseskje revet ingefær
  • 6. 1 teskje sukker
  • 7. 1 ½ teskje salt
  • 8. ½ teskje kinesisk femkrydderpulver
  • 9. 340 gram benfri andebryst, skinnet skåret i ruter
  • 10. 1 bunt vannkresse (ca. 115 gram), fjern de seige stilkene
  • 11. 2 kopper snøerter, tynne skiver
  • 12. 2 kopper revet Napa-kål

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage dressingen, bland riseddik, vegetabilsk olje, soyasaus, sesamolje, revet ingefær, sukker og 1/2 teskje salt i en liten bolle, og rør godt. Sett til side.
  2. 22. Bland det resterende saltet og femkrydderpulveret, og strø krydderblandingen over andebrystene. Varm opp en non-stick stekepanne på høy varme til den er varm. Legg andebrystene med skinnsiden ned i pannen, og stek til de er gyldne, ca. 3 minutter. Snu brystene, skru ned varmen, og stek til de er medium-rare, 6 til 7 minutter. Ta andebrystene ut av pannen, legg dem på et skjærebrett, og la dem hvile i 5 minutter. Ikke dekk til andebrystene, ellers vil skinnet miste sprøheten.
  3. 33. I en stor bolle, bland ruccola, sukkererter og kål. Hell dressingen over og vend forsiktig slik at alt blir dekket. Fordel salaten på 4 serveringsfat. Skjær andebrystene i skiver på skrå, og legg skivene på hver salat. Server umiddelbart.