Latinburgere med karamellisert løk og jalapeñorelish, servert med majones av rød paprika
Oppdag hvordan du lager deilige latinburgere med karamellisert løk, krydret jalapeno-relis og kremet rød peppersmajones. En smakfull oppskriftsfavoritt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 3/4 pund kjøttdeig av storfe
- 3/4 pund kjøttdeig av chuck
- 1/2 pund rå chorizo, uten skinn og smuldret
- 1 spiseskje adobosmakstilsetning
- 1 stor løk, revet
- 1/2 kopp tørre brødsmuler
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 store gule løk, finhakket
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/2 kopp hermetiske og skivede jalapeño-chili, drenert
- 1/2 kopp mørk brunsukker
- 2 mellomstore, hermetiske, ovnsbakte røde paprika, drenert
- 3/4 kopp majones
- 6 skiver Oaxaca-ost eller mozzarella
- 6 hamburgerbrød
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en stor bolle blander du grundig for hånd kjøttdeigen av storfe, chorizo, adobosmak, revet løk og brødsmuler. Form burgerne til 6 burgere uten å presse dem for mye, ellers kan de bli seige. Legg bakepapir i en stekeplate og plasser burgerne side om side i ett lag. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Dette vil hjelpe burgerne å holde seg sammen. Hvis du lager mer enn du trenger, kan du skille dem med bakepapir og legge dem i en frysepose for senere bruk.
- 3Varm opp olivenoljen i en tykk stekepanne på middels-lav varme. Tilsett løken og krydre med salt og pepper. Ha i jalapeño-chili og brunt sukker. Stek i 15 minutter eller til løken og chiliene er karamelliserte og myke. Sett til side.
- 4Tøm de grillede røde paprikaene og ha dem i en blender eller food processor. Tilsett majones og krydre med salt og pepper. Kjør til majonesen og de grillede paprikaene er godt blandet og puréen er jevn. MERK: Dette kan gjøres opptil 2 dager i forveien, og faktisk vil smaken bli mer fyldig med en natt i kjøleskapet.
- 5Forvarm en utendørs grill eller grillpanne på komfyren over middels-høy varme. Legg burgerne på den varme grillen eller pannen til de er kokt til ønsket stekegrad. På grunn av den rå chorizoen i oppskriften, anbefales minst medium-well, ca. 10 minutter på hver side. I de siste 5 minuttene av stekingen, legg osteskivene på burgerne slik at de kan smelte. Hvis grillen har lokk, kan det hjelpe å sette det på kort tid for å få osten til å smelte jevnt og raskt.
- 6For servering: Smør omtrent 1 spiseskje av rød pepper-majonesen på begge sider av brødene. Legg en burger på bunnen, og topp med et par skjeer av den