Hello Fresh Mobile Banner
Latinburgere med karamellisert løk og jalapeñorelish, servert med majones av rød paprika

Latinburgere med karamellisert løk og jalapeñorelish, servert med majones av rød paprika

Oppdag hvordan du lager deilige latinburgere med karamellisert løk, krydret jalapeno-relis og kremet rød peppersmajones. En smakfull oppskriftsfavoritt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 3/4 pund kjøttdeig av storfe
  • 3/4 pund kjøttdeig av chuck
  • 1/2 pund rå chorizo, uten skinn og smuldret
  • 1 spiseskje adobosmakstilsetning
  • 1 stor løk, revet
  • 1/2 kopp tørre brødsmuler
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 store gule løk, finhakket
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1/2 kopp hermetiske og skivede jalapeño-chili, drenert
  • 1/2 kopp mørk brunsukker
  • 2 mellomstore, hermetiske, ovnsbakte røde paprika, drenert
  • 3/4 kopp majones
  • 6 skiver Oaxaca-ost eller mozzarella
  • 6 hamburgerbrød

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor bolle blander du grundig for hånd kjøttdeigen av storfe, chorizo, adobosmak, revet løk og brødsmuler. Form burgerne til 6 burgere uten å presse dem for mye, ellers kan de bli seige. Legg bakepapir i en stekeplate og plasser burgerne side om side i ett lag. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Dette vil hjelpe burgerne å holde seg sammen. Hvis du lager mer enn du trenger, kan du skille dem med bakepapir og legge dem i en frysepose for senere bruk.
  3. 3Varm opp olivenoljen i en tykk stekepanne på middels-lav varme. Tilsett løken og krydre med salt og pepper. Ha i jalapeño-chili og brunt sukker. Stek i 15 minutter eller til løken og chiliene er karamelliserte og myke. Sett til side.
  4. 4Tøm de grillede røde paprikaene og ha dem i en blender eller food processor. Tilsett majones og krydre med salt og pepper. Kjør til majonesen og de grillede paprikaene er godt blandet og puréen er jevn. MERK: Dette kan gjøres opptil 2 dager i forveien, og faktisk vil smaken bli mer fyldig med en natt i kjøleskapet.
  5. 5Forvarm en utendørs grill eller grillpanne på komfyren over middels-høy varme. Legg burgerne på den varme grillen eller pannen til de er kokt til ønsket stekegrad. På grunn av den rå chorizoen i oppskriften, anbefales minst medium-well, ca. 10 minutter på hver side. I de siste 5 minuttene av stekingen, legg osteskivene på burgerne slik at de kan smelte. Hvis grillen har lokk, kan det hjelpe å sette det på kort tid for å få osten til å smelte jevnt og raskt.
  6. 6For servering: Smør omtrent 1 spiseskje av rød pepper-majonesen på begge sider av brødene. Legg en burger på bunnen, og topp med et par skjeer av den