
Chile Relleno
Lær hvordan du lager autentisk chile relleno med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller liten middag, med fyldig smak og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 pasilla-chili
- 1 pund queso fresco
- Tannpirkere
- 3 egg
- 1 spiseskje allsidig mel
- 1 kopp olje
- 4 mellomstore Roma-tomater, delt i to
- 1 kopp vann
- 2 hvitløksfedd, skrellet og hakket
- 1 spiseskje kyllingbuljongpulver
- 1/4 kopp olje
- 1 teskje allsidig mel
- 1 spiseskje hakkede oregano-blader
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Ris og bønner, til servering, hvis ønskelig.
- 3Varm opp grillen til middels varme.
- 4Grill og la chilikene bli svarte på begge sider. Når de er blitt svarte, legg dem i en plastpose i 10 minutter for å få ut fuktigheten. Ta dem ut av posen, skjær dem opp langs midten og fjern frøene. Fyll paprikaene med queso fresco og bruk tannpirkere for å holde dem sammen.
- 5Skill eggeplommene fra eggehvitene. Ha eggehvitene i en stor bolle. Sett til side eggeplommene. Pisk eggehvitene med en elektrisk visp til de blir luftige. Tilsett mel og eggeplommene, og bland til det er helt innarbeidet.
- 6Ha oljen i en stekepanne over middels varme. Dypp de fylte paprikaene i røren og stek til de er gylne på begge sider. Ta dem ut av oljen og legg dem på et serveringsfat.
- 7Ha tomater og vann i en liten kjele over middels varme. La tomatene småkoke til de er myke, og rør inn hvitløk og kyllingbuljongpulver.
- 8Ha 1/4 kopp olje i en stekepanne over lav varme, og rør inn melet for å lage en roux. La melet koke til det blir brunt, og tilsett tomatsausen. La det småkoke i 5 minutter, og tilsett deretter oregano.
- 9Hell tomatsausen over de kokte chile rellenos på serveringsfatet, og server.
- 10Hvis ønskelig, server med ris og bønner.