Koreansk Yaki Mandu

Koreansk Yaki Mandu

Lær hvordan du lager koreansk yaki mandu, deilige dumplings fylt med kjøtt og grønnsaker. Perfekt for forrett eller småretter, enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Vegetabilsk olje til steking
  • 2. 1/2 pund fast tofu, i biter
  • 3. 170 gram kjøttdeig av storfe
  • 4. 1/2 kopp (ca. 200 gram) bønnespirer, finhakket
  • 5. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 1/4 kopp (ca. 30 gram) gulrot, i terninger (omtrent 1 liten gulrot)
  • 7. 1 vårløk, finhakket
  • 8. 1 teskje ristet sesamolje
  • 9. 1 teskje sterk saus
  • 10. 1 teskje rød pepperflak
  • 11. 1 teskje svart pepper
  • 12. 2 teskjeer salt
  • 13. 40 runde dumpling- eller potsticker-omslag
  • 14. Dipsaus, oppskrift følger
  • 15. 1/4 kopp soyasaus
  • 16. 1 spiseskje sesamfrø, ristet
  • 17. 2 teskjeer usaltet riseddik
  • 18. 1 teskje ristet sesamolje
  • 19. 1 teskje rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett opp en frityrgryte, eller varm opp 5 cm olje i en tykkbunnet kjele, utstyrt med et høyttermeter, til 180 grader Celsius.
  2. 22. For å lage fyllet: Bruk osteklede for å presse vann ut av tofuen ved å vri og klemme tett med hendene, eller plasser tofuen i en sil kledd med to fuktige kjøkkenhåndklær og press ned med en tung skål eller gryte på toppen for å presse ut fuktigheten. Hell tofuen i en blandingsbolle, tilsett de resterende fylleingrediensene og bruk hendene til å blande godt.
  3. 3Fyll en liten bolle med vann.
  4. 4Plasser 1 til 2 teskjeer av fyllet midt på en dumpling-omslag.
  5. 5Fukte den ytre kanten og brett for å danne en halvsirkel.
  6. 6Klyp deigen sammen for å forsegle, og press ut luft mens du jobber.
  7. 7Gjenta prosessen til alle dumplingene er ferdige.
  8. 8I omganger, dypp dumplingene i varm olje til de er gylne, ca. 3 minutter, og rør av og til.
  9. 9Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir.
  10. 10Overfør dumplingene til et serveringsfat eller en bolle, og server med dippesausen.
  11. 113. Visp alle ingrediensene i en serveringsbolle for å blande, og server sammen med dumplingene.
  12. 124. Gir: ca. 1/3 kopp saus