Shaker tranebærgryte med storfekjøtt

Shaker tranebærgryte med storfekjøtt

lær hvordan du lager en smakfull shaker cranbery pot roast med vår enkle oppskrift. perfekt til hverdagsmiddag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 195 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 10 pund storfekjøttskulder skåret av, eller "scalped" storfekjøttskulder
  • 2. Hvitløkfedd til rub, til storfekjøttet
  • 3. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 4. 1 kvart tranebærjuice
  • 5. Tranebærsaus, oppskrift følger
  • 6. 1 1/2 gallon kalvebuljong, oppskrift følger
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper
  • 8. Hvitløkspuré med poteter, serveringsforslag, oppskrift følger
  • 9. 3 kopper hele tranebær
  • 10. 6 unser sukker
  • 11. 2 kopper vann
  • 12. 12 pund kalvben
  • 13. 9 kvart vann
  • 14. 1 1/2 pund mirepoix (blanding av hakket selleri, løk og gulrøtter)
  • 15. 1 standard pose med hvitløkfedd, pepperkorn, persiljestilker og laurbærblader
  • 16. 1 boks tomatpuré
  • 17. 2 1/2 pund russetpoteter, skrellet
  • 18. 4 unser hakket ristet hvitløk
  • 19. 3/4 kopp halv og halv
  • 20. 4 unser (1 stang) smør
  • 21. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Rens storfekjøttet og del det i to. Gni kjøttet inn med hvitløk. Varm opp olje i en stor panne over middels høy varme, og tilsett deretter storfekjøttet og brun det godt på alle sider. Tilsett tranebærjuice og deglaser pannen, og skrap bunnen med en tresleiv for å fjerne brune biter. Overfør storfekjøttet og pannen med saften til en stekeplate sammen med tyttebærsaus og kalvfond. Stek i omtrent 5 timer, eller til kjøttet er helt mørt og kan trekkes fra hverandre. Server med hvitløkspuréte poteter.
  2. 22. Ha alle ingrediensene i en middels stor kjele og varm opp sakte til det begynner å småkoke over middels varme. Reduser varmen til middels-lav eller lav, og la sausen koke inn til den tykner og "binder seg sammen", omtrent 1 time.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Stek bena i ovnen i 1 time. Legg de stekte beina i en stor gryte og dekk med vann. Tilsett alle de andre ingrediensene og la det småkoke i 24 timer. Sil av kraften og kast beina.
  4. 44. Ha potetene i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp over middels varme og la det småkoke til potetene er møre. Sil av vannet og ha potetene i en bolle. Tilsett alle de resterende ingrediensene og mos med en elektrisk eller håndholdt stavmikser til ønsket glatthet.
  5. 5Yields: 8 til 10 porsjoner