
Rodbenders Low Country Island Boil
oppskrift på rodbenders low country island boil, en autentisk sørstatsrett med sjømat og krydder, perfekt for sommerfesten
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 4 til 6 unser krabbekrydder
- 1 sitron, delt i fire
- 3 til 4 hele hvitløksfedd
- 1 rød paprika, skivet
- 1 grønn paprika, skivet
- 1,4 kilo sopp, renset
- 3 til 4 vårløk
- 2 til 3 skrelte hele løk
- 250 gram sterk saus
- 4,5 kilo røkt pølse med sterk smak
- 2,3 kilo små hele poteter
- 25 til 30 maiskolber
- 2 til 3 spiseskjeer hakket hvitløk
- 3,5 til 4,5 kilo blåskjell
- 6,8 til 11,3 kilo medium eller store reker
- (For ulike varianter kan hvilken som helst sjømat tilsettes i gryten)
Fremgangsmåte
- 1Start med en 20-liters stor kjele fylt over en tredjedel med kaldt, friskt vann.
- 2I kjelen tilsett krabbekrydderblanding i vannet.
- 3Press saften ut av 2 av sitronkvartene i vannet, og legg i skallet.
- 4Tilsett hvitløksfeddene, skiver av rød og grønn paprika, sopp, vårløk, hele løk, og hot sauce i vannet.
- 5Kok opp, og tilsett deretter pølse og poteter.
- 6La det koke opp igjen, og fortsett kokingen i 5 til 10 minutter, eller til potetene begynner å bli myke.
- 7Tilsett mais, hakket hvitløk, og start en telling på 5 minutter.
- 8Vent ikke til vannet koker.
- 9Etter 5 minutter, tilsett blåskjell.
- 10Tre minutter senere, tilsett reker.
- 11Kok i 2 ½ til 3 minutter.
- 12Sil av umiddelbart.
- 13Server med rikelig med servietter.