Kremet mais-tamal

Kremet mais-tamal

Lær hvordan du lager kremet mais-tamales med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett, tilgjengelig hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 25 til 30 tørkede maisblader
  • 2. 2 ½ kopper masa harina (instant maismel)
  • 3. 1 kopp sukker
  • 4. 1 (14,75 unser) boks kremet mais
  • 5. 1 stang usaltet smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg maisbladene i en bolle med varmt vann til de er myke, ca. 15 minutter.
  2. 22. I mellomtiden lager du deigen: Bland masa harina og sukker i en stor bolle. Rør inn maisen og 1/2 kopp varmt vann til det er godt blandet. Tilsett smør og bland med hendene til det er jevnt fordelt.
  3. 33. Ta maisbladene opp av vannet og rist av overflødig vann. Rull ut bladene på en ren overflate (kast eventuelle små blader eller blader med hull). Legg ca. 1/4 kopp deig midt på et blad; brett inn de lange sidene for å lukke fyllet, og brett deretter inn toppen og bunnen for å lage en pakke. Fest med kjøkkenhyssing. Gjenta med resten av deigen og bladene.
  4. 44. Sett opp en damprist i en stor kjele fylt med 5 cm vann. Plasser tamalene oppreist i dampristen og kok opp vannet over høy varme. Skru ned varmen til middels, dekk til og kok til tamalene er faste, ca. 1 time. Ta dem ut av dampristen og la hvile i 10 minutter før du pakker dem ut.
  5. 55. Fotograf: Kang Kim