
Kremet mais-tamal
Lær hvordan du lager kremet mais-tamales med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg maisbladene i en bolle med varmt vann til de er myke, ca. 15 minutter.
- 22. I mellomtiden lager du deigen: Bland masa harina og sukker i en stor bolle. Rør inn maisen og 1/2 kopp varmt vann til det er godt blandet. Tilsett smør og bland med hendene til det er jevnt fordelt.
- 33. Ta maisbladene opp av vannet og rist av overflødig vann. Rull ut bladene på en ren overflate (kast eventuelle små blader eller blader med hull). Legg ca. 1/4 kopp deig midt på et blad; brett inn de lange sidene for å lukke fyllet, og brett deretter inn toppen og bunnen for å lage en pakke. Fest med kjøkkenhyssing. Gjenta med resten av deigen og bladene.
- 44. Sett opp en damprist i en stor kjele fylt med 5 cm vann. Plasser tamalene oppreist i dampristen og kok opp vannet over høy varme. Skru ned varmen til middels, dekk til og kok til tamalene er faste, ca. 1 time. Ta dem ut av dampristen og la hvile i 10 minutter før du pakker dem ut.
- 55. Fotograf: Kang Kim