Hello Fresh Mobile Banner
Dampet squash og orzo

Dampet squash og orzo

oppskrift på minted squash orzo, en lett og frisk pastarett perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 kopp tørket orzo-pasta
  • 1/4 kopp hvitløk-olivenolje, delt
  • 1 stor gul squash, ca. 225 gram, delt i fire på langs og skåret i skiver
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 115 gram fetaost, smuldret
  • 1/2 kopp fersk mynte, hakket, pluss mer til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med godt saltet vann på middels varme. Rør inn orzoen og kok i 8 minutter; pastaen vil være lett underkokt. Sett til side 1/2 kopp av kokevannet, og sil deretter orzoen i en sil over vasken.
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett squashen, krydre med salt og pepper etter smak, og kok under omrøring av og til til den begynner å bli brun og myk, ca. 4 minutter. Skru ned varmen til middels lav, og tilsett den kokte orzoen og kokevannet. La det småkoke, og rør inn 3/4 av fetaosten; krydre med salt og pepper. Kok til vannet er absorbert, ca. 2 minutter. Ta av varmen og rør inn de resterende 2 spiseskjeene olje og mynte.
  3. 3Overfør retten til et serveringsfat, og strø resten av fetaosten over. Pynt med ekstra hakket mynte.