
Robiola hvit trøffelpizza
Lær hvordan du lager en deilig Robiola White Truffle Pizza med denne enkle oppskriften. Perfekt for en gourmetmiddag hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 teskjeer fersk, presset gjær (fra en 60 grams blokk)
- 1 spiseskje olivenolje
- En klype sukker
- 2,5 til 3,5 kopper kaldt vann
- 3 til 3,5 kopper hvetemel
- 3 spiseskjeer sammalt hvete-mel
- 2,5 teskjeer salt
- 5 kopper ung, fersk robiola (ost)
- 5 spiseskjeer semolina
- 5 spiseskjeer hvit trøffelolje
- 1 unse (ca. 28 gram) shavet hvit trøffel
Fremgangsmåte
- 1I liten bolle, rør sammen gjær, olje, sukker og omtrent 3 spiseskjeer vann til en jevn blanding. Rør inn resten av vannet. I en stor bolle av en elektrisk kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, visp sammen 2 1/2 kopper hvetemel, sammalt hvete og salt. Med maskinen på lav hastighet, rør inn gjærblandingen og bland til deigen samler seg. Med maskinen på middels hastighet, elt deigen, og tilsett nok av den resterende koppen med mel etter behov for å forhindre at deigen setter seg fast, til den er glatt og elastisk, ca. 5 minutter. Legg deigen i en smurt dyp bolle og vend den slik at den dekkes av olje. La deigen heve, løst dekket med plastfolie, på et varmt sted i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse, og slå den ned. Del deigen i 6 baller. På en lett melet overflate, kjevle ut hver ball til en 24 cm runding, og legg dem oppå hverandre, lett melet, mellom ark av bakepapir. Deigen kan lages 8 timer i forveien og oppbevares i kjøleskap, godt innpakket i plastfolie. Forvarm ovnen til 550 grader Fahrenheit (ca. 290 grader Celsius). Fordel 1 kopp robiola på hver runding av deig, og la en 1/2 tomme kant være rundt. Legg et annet, tynne utkjevet lag av deig oppå. Prikk pizzaen over hele slik at osten kan sive gjennom. Strø 1 spiseskje semolina på hver av de to bakeplatene, og legg en pizza på hver. Stek i batcher i den nederste tredjedelen av ovnen i 10 minutter, eller til skorpen er sprø og gyllen. Overfør pizzaene til tallerkener og drypp hver med 1 spiseskje trøffelolje og skiver av trøfler. Topp og stek de resterende pizzaene på samme måte.