Caprese-salat

Caprese-salat

Lær hvordan du lager en deilig og frisk caprese salat med tomater, mozzarella og basilikum. Perfekt for sommeren eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 modne tomater, ripet av vin
  • 2. 1/2 pint cherrytomater
  • 3. 1/2 bunt fersk basilikum, blader revet for hånd
  • 4. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 5. Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 6. 3 baller buffalo mozzarella

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Del de store tomatene i 6 eller 8 båter, og del cherrytomatene i to, før du legger dem i en bolle. Tilsett basilikumbladene, olivenoljen, salt og pepper etter smak. Bruk hånden din til forsiktig å blande alt sammen, og klem litt på tomatene for å frigjøre noe av saften deres.
  3. 33. Skjær mozzarellaen i bittestore biter og legg dem i tomatene. Vend forsiktig slik at alt blander seg, og server umiddelbart.