
Caprese-salat
Lær hvordan du lager en deilig og frisk caprese salat med tomater, mozzarella og basilikum. Perfekt for sommeren eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 2 modne tomater, ripet av vin
- 2. 1/2 pint cherrytomater
- 3. 1/2 bunt fersk basilikum, blader revet for hånd
- 4. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 5. Havsalt og nykvernet svart pepper
- 6. 3 baller buffalo mozzarella
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Del de store tomatene i 6 eller 8 båter, og del cherrytomatene i to, før du legger dem i en bolle. Tilsett basilikumbladene, olivenoljen, salt og pepper etter smak. Bruk hånden din til forsiktig å blande alt sammen, og klem litt på tomatene for å frigjøre noe av saften deres.
- 33. Skjær mozzarellaen i bittestore biter og legg dem i tomatene. Vend forsiktig slik at alt blander seg, og server umiddelbart.