
Asiatisk braisert svineknoke
oppskrift på asiatisk braisert svinekjøtt som er mørt og smakfullt. perfekt til middag for hele familien. lær hvordan du lager denne enkle og smakfulle retten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 22. Smør en stor, bred ovnsfast panne eller en jerngryte med olivenolje og varm opp pannen til høy varme. Krydre svinekjøttet med salt og brun det på alle sider. Ta det ut av pannen og sett til side.
- 33. Tøm ut fettet fra pannen og tilsett noen dråper fersk olje. Ha i hvitløk og ingefær og kok i 1 til 2 minutter. Tilsett soyasaus og riseddik og la det koke inn til det er redusert til halvparten. Tilsett 3 kopper kyllingkraft, østerssaus, brunt sukker, sambal, stjerneanis, appelsinskall og -saft. Rør godt og kok opp, deretter la det småkoke. Smak til og juster krydderet om nødvendig.
- 44. Legg svinekjøttet tilbake i pannen, dekk til og sett den i ovnen. La det småkoke i 2 timer, snu kjøttet en gang underveis. Hvis væsken reduseres for mye under kokingen, tilsett den resterende koppen med kyllingkraft. Ta av lokket de siste 30 minuttene av koketiden.
- 55. Når svinekjøttet er svært mørt, tar du pannen ut av ovnen. Fjern kjøttet, sett pannen over middels varme, og la væsken koke inn til en klebrig saus.
- 66. Server svinekjøttet med saus over.