
Poteter bakt med Parmigiano
Lær hvordan du lager deilige bakte poteter med parmesan. En enkel og smakfull oppskrift som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 store kokte poteter (5 til 5 1/2 pund)
- En liten klype nyrevet muskatnøtt
- 3/4 kopp melk
- Salt etter smak
- 1/2 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano
- 2 til 3 spiseskjeer usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele og dekk dem rikelig med kaldt vann. Kok opp over middels varme og kok til potetene er møre, men fortsatt litt faste når du stikker i dem med en tynn kniv, 30 til 35 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøle litt.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en stor ildfast form godt.
- 3Når potetene er kalde nok til å håndteres, skrell dem, la dem avkjøle til romtemperatur, og skjær dem deretter i 0,5 cm tykke skiver.
- 4Legg potetskivene lagvis i den ildfaste formen, litt overlappende. (Potetene kan forberedes frem til dette punktet, dekkes tett til og oppbevares i kjøleskapet.) Bland muskatnøtt med melken og hell over potetene. Krydre lett med salt. Strø rikelig med Parmigiano over og legg små klatter med smør på toppen.
- 5Sett den ildfaste formen midt i ovnen og stek til osten er smeltet og potetene er lett gyldne på toppen, 15 til 20 minutter. Ta ut av ovnen og la stå i noen minutter. Server varm eller romtemperert.