Poteter bakt med Parmigiano

Poteter bakt med Parmigiano

Lær hvordan du lager deilige bakte poteter med parmesan. En enkel og smakfull oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 6 store kokte poteter (5 til 5 1/2 pund)
  • 2. En liten klype nyrevet muskatnøtt
  • 3. 3/4 kopp melk
  • 4. Salt etter smak
  • 5. 1/2 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano
  • 6. 2 til 3 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem rikelig med kaldt vann. Kok opp over middels varme og kok til potetene er møre, men fortsatt litt faste når du stikker i dem med en tynn kniv, 30 til 35 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøle litt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en stor ildfast form godt.
  3. 33. Når potetene er kalde nok til å håndteres, skrell dem, la dem avkjøle til romtemperatur, og skjær dem deretter i 0,5 cm tykke skiver.
  4. 44. Legg potetskivene lagvis i den ildfaste formen, litt overlappende. (Potetene kan forberedes frem til dette punktet, dekkes tett til og oppbevares i kjøleskapet.) Bland muskatnøtt med melken og hell over potetene. Krydre lett med salt. Strø rikelig med Parmigiano over og legg små klatter med smør på toppen.
  5. 55. Sett den ildfaste formen midt i ovnen og stek til osten er smeltet og potetene er lett gyldne på toppen, 15 til 20 minutter. Ta ut av ovnen og la stå i noen minutter. Server varm eller romtemperert.