
Røykfylt Caesar-salat med chilipølsekrutonger
oppskrift på en smakfull cæsarsalat med en røykfylt vri og krydrede chilikroutons. perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 4 kopper søte, krøllete Romaine-blader, vasket, tørket og revet i store biter
- 1/2 kopp røykfylt Caesar-dressing (oppskrift nedenfor)
- Krydrede krutonger (oppskrift nedenfor)
- 1/4 kopp Queso Anejo-ost
- 8 ansjosfiléter
- 8 skiver fransk eller italiensk brød, kuttet i terninger på ca. 2 cm
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 teskjeer Too Hot Tamales chilipulver (se oppskrift)
- Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- 1 spiseskje majones
- 1 teskje Dijon-sennep
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 til 2 hermetiske chipotler
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- Noen dråper hot sauce
- Saften av én sitron
- 1 teskje kapers
- 10 ansjosfiléter
- 8 hvitløksfedd, kokt sakte i olivenolje til de er myke
- 1 1/2 kopper olivenolje
- 1 spiseskje rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 1Legg Romaine-bladene i en stor bolle. Tilsett krutongene og Queso Anejo, og drypp over dressingen. Vend forsiktig for å blande. Server på salatfat, toppet med ansjoser.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg brødterningene i en bolle og vend dem med olivenoljen til de er godt dekket. Strø over chilipulver, salt og pepper, og vend igjen. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er lett brune, ca. 7 minutter.
- 3Ha alle ingrediensene, unntatt olivenolje og eddik, i en blender eller foodprocessor. Kjør til det er grovt blandet. Overfør til en mellomstor bolle. Spe forsiktig inn oljen, deretter eddiken. Tilsett litt vann hvis dressingen er for tykk.