Buffalo-stil grillede franske kyllingbryst med blåmuggostsaus og jicama- og vannmelonsalat

Buffalo-stil grillede franske kyllingbryst med blåmuggostsaus og jicama- og vannmelonsalat

oppskrift på buffalo style grillet fransk kyllingbryst servert med blåmuggostsaus og en frisk jicama- og vannmelonsalat, perfekt for sommeren

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 stk usaltet smør
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 8 teskjeer pluss 2 spiseskjeer ancho chili-pulver
  • 1/2 kopp sterk saus (anbefalt: Frank’s)
  • 2 spiseskjeer honning
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 franske kyllingbryst
  • 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer malt spisskummen (8 teskjeer)
  • Kanolaolje
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp crème fraîche
  • 1/4 kopp hakket persille, pluss noen hele blader til garnityr
  • 1 kopp smuldret blåmuggost (anbefalt: Cabrales)
  • Serveringsforslag: Jicama- og vannmelonsalat, oppskrift følger
  • 1/2 kopp fersk appelsinjuice, pluss 1 teskje finrevet skall
  • 1/4 kopp fersk limejuice, pluss 1 teskje finrevet skall
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 teskje malt svart pepper
  • Kosher-salt
  • 1 jicama, skåret i matchstikkstykker
  • 4 kopper vannmelon i 5 cm store biter
  • 1/3 kopp grovt revne ferske mynteblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm grillen til middels varme; sørg for at grillen er klar for koking over indirekte varme. Smelt smør i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett hvitløk og kok i 1 minutt. Visp inn de 2 spiseskjeene ancho-pulver og varm i 10 sekunder. Rør inn hot sauce og honning, og smak til med salt og pepper. Fjern omtrent 1/4 kopp til garnityr, og hold begge deler varme.
  3. 3Krydre hver side av kyllingbrystene med 1 teskje ancho-pulver, spisskummen, salt og pepper. Drypp canola-olje over begge sider. Grill med skinnsiden ned over middels varme, uten lokk, til skinnet er pent brent.
  4. 4Vend kyllingen, flytt den til indirekte varme, og pensle med en god mengde av hot sauce-glazuren. Dekk til og kok, og pensle av og til med saus, til kyllingen er gjennomstekt, ca. 5 minutter.
  5. 5Visp sammen kremfløte og crème fraîche i en middels bolle. Rør inn persille og blåmuggost, og smak til med salt og pepper. Når kyllingen er ferdig, ta den av grillen og øs blåmuggostsausen over hver bit. Drypp den reserverte 1/4 koppen av glazuren over, og pynt med hele persilleblader.
  6. 6Server med jicama- og vannmelonsalat.
  7. 7Visp sammen saftene, honning, pepper og salt i en stor bolle. Tilsett jicama, vannmelon og mynte, og vend forsiktig for å dekke alt med dressingen.