
De fire rette
Lær hvordan du lager the four straight med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull rett, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp allsidig mel
- 2. 1 spiseskje sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
- 3. Havsalt og nykvernet svart pepper
- 4. 1/4 kopp olivenolje, delt
- 5. 24 sjøscallops
- 6. Feltgrønt
- 7. Varm baconvinaigrette, oppskrift følger
- 8. 2 kopper hakket bacon, omtrent 12 skiver eller en standardpakke
- 9. 2 1/2 unser sjalottløk, finhakket
- 10. 1/2 unser hvitløk, finhakket
- 11. 1 kopp brunt sukker
- 12. 3/4 kopp eplecidereddik
- 13. 1 1/2 kopper olivenolje
- 14. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. I en grunn skål blandes melet, sjømatkrydderet, sjøsalt og nykvernet svart pepper etter smak.
- 22. Dekk en stor stekepanne med 2 spiseskjeer olivenolje og varm opp på høy varme.
- 33. Vend halvparten av kamskjellene i melet, slik at de blir godt dekket. Legg dem i den varme oljen, og stek raskt i ca. 1 ½ minutt. Snu dem og fortsett å steke i ytterligere 1 ½ minutt. Ta av varmen og la dem hvile i 2 minutter. Gjenta prosessen med de resterende kamskjellene.
- 44. I mellomtiden legger du en liten mengde feltgrønt midt på hver serveringsplate.
- 55. Plasser 4 ferdigtilberedte kamskjell på grøntet, og dryss over den varme baconvinaigretten før servering.
- 66. I en stor kjele over middels varme tilsetter du bacon og lar det steke til det er brunt og sprøtt. Ta baconet ut og legg det på tørkepapir for å renne av og avkjøle. Hell ut alt unntatt 1 spiseskje baconfett.
- 77. Tilsett sjalottløk og hvitløk i baconfettet og sautér i ett minutt. Tilsett brunt sukker og rør til det er smeltet og godt blandet. Ta kjelen av varmen, og rør inn eddik og olje. Bruk en stavmikser til å blende til en jevn saus, og smak til med salt og pepper etter behov.