Blekkfiskblekksprut-tagliatelle med blekksprut og hvitvins-tomatsaus

Blekkfiskblekksprut-tagliatelle med blekksprut og hvitvins-tomatsaus

oppskrift på smakfull tagliatelle med blekksprut, hvitvin og tomatsaus. perfekt for en elegant middag med sjømat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss olivenolje
  • 2. 2 fedd hvitløk, knust
  • 3. En klype rød chili flakes
  • 4. 3 Roma-tomater, hakket
  • 5. 4 kvister fersk oregano, blader hakket, noe reservert til pynt
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 1/4 kopp hvitvin
  • 8. 680 gram blekksprut, renset, skinn fjernet, kropper skåret i 1/4-tommers ringer, tentakler reservert til en annen bruk
  • 9. 1 oppskrift på Chef Anne's allsidige pastadeig med blekksprutblekk, se oppskrift, rullet ut til pastablad og håndskåret til tagliatelle
  • 10. Revet parmesan, til å strø over
  • 11. En god, fyldig finishing-olje, til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 11. Tilsett olivenolje, knust hvitløk og rød chili flakes i en stor stekepanne. Skru opp varmen til middels høy og la hvitløken bli duftende og oljen varm. Når oljen er varm, tilsett tomatene og oregano, og krydre med salt. Rør om for å blande. Kok til tomatene slipper væsken, ca. 2–3 minutter. Deglaser pannen med den hvite vinen. Kok til vinen bobler og begynner å redusere, omtrent 1 minutt. Tilsett blekkspruten, rør om, og kok til blekkspruten blir ugjennomsiktig – pass på å ikke overkoke den! Smak til og juster krydderet etter behov.
  2. 22. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett tagliatellen og kok i ca. 2 minutter. Ta pastaen opp av vannet og ha den direkte i sausen sammen med ca. 2 ss av pastavannet, litt mer oregano, litt revet parmesan og en skvett med den rike finish-oljen. Vend forsiktig for å blande.
  3. 33. Anrett på tallerken og pynt med mer revet parmesan.