
Blekkfiskblekksprut-tagliatelle med blekksprut og hvitvins-tomatsaus
oppskrift på smakfull tagliatelle med blekksprut, hvitvin og tomatsaus. perfekt for en elegant middag med sjømat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett olivenolje, knust hvitløk og rød chili flakes i en stor stekepanne. Skru opp varmen til middels høy og la hvitløken bli duftende og oljen varm. Når oljen er varm, tilsett tomatene og oregano, og krydre med salt. Rør om for å blande. Kok til tomatene slipper væsken, ca. 2–3 minutter. Deglaser pannen med den hvite vinen. Kok til vinen bobler og begynner å redusere, omtrent 1 minutt. Tilsett blekkspruten, rør om, og kok til blekkspruten blir ugjennomsiktig – pass på å ikke overkoke den! Smak til og juster krydderet etter behov.
- 22. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett tagliatellen og kok i ca. 2 minutter. Ta pastaen opp av vannet og ha den direkte i sausen sammen med ca. 2 ss av pastavannet, litt mer oregano, litt revet parmesan og en skvett med den rike finish-oljen. Vend forsiktig for å blande.
- 33. Anrett på tallerken og pynt med mer revet parmesan.