Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingfajitas

Kyllingfajitas

Lær hvordan du lager deilige chicken fajitas med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middagsrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 pund benfri kyllingbryst uten skinn og bein, kuttet i 5 cm lange strimler
  • 1 spiseskje hakket fersk hvitløk
  • 1 spiseskje fersk limejuice
  • 2 teskjeer olivenolje, delt
  • 1 teskje chilipulver
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • Matolje spray til koking
  • 1 middels stor løk, tynne skiver
  • 1 middels stor rød paprika, tynne skiver
  • 1 middels stor grønn paprika, tynne skiver
  • 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater med grønne chili, drenert
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 4 fullkornstortillaer (ca. 20 cm i diameter)
  • 4 spiseskjeer salsa, delt
  • 3 spiseskjeer hakket fersk koriander, delt
  • 4 teskjeer fettfri naturell gresk yoghurt
  • 2 reddiker, tynne skiver (valgfritt)
  • 1 lime, delt i båter (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ovnen til 200°C (400°F). I en bolle, vend kylling med hvitløk, juice, 1 teskje olje, chilipulver og spisskummen; la det marinere i 20 minutter. Smør en stekeplate med kant med matlagingsspray; legg kylling med marinade, løk, paprika, tomater med chili, salt, svart pepper og resten av 1 teskje olje; vend godt sammen. Stek i ovnen, rør om én gang, til kyllingen er gjennomstekt, ca. 20 minutter. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie; varm dem i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden. Rør inn 2 spiseskjeer salsa og 2 spiseskjeer koriander i kyllingblandingen; fordel jevnt på tortillalefsene, sammen med resten av salsaen, yoghurt og resten av korianderen. Pynt med skiver av reddik og limebåter, hvis ønskelig.
  2. 2Varm opp ovnen til 200°C (400°F). I en bolle, vend kylling med hvitløk, juice, 1 teskje olje, chilipulver og spisskummen; la det marinere i 20 minutter. Smør en stekeplate med kant med matlagingsspray; legg kylling med marinade, løk, paprika, tomater med chili, salt, svart pepper og resten av 1 teskje olje; vend godt sammen. Stek i ovnen, rør om én gang, til kyllingen er gjennomstekt, ca. 20 minutter. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie; varm dem i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden. Rør inn 2 spiseskjeer salsa og 2 spiseskjeer koriander i kyllingblandingen; fordel jevnt på tortillalefsene, sammen med resten av salsaen, yoghurt og resten av korianderen. Pynt med skiver av reddik og limebåter, hvis ønskelig.