Bifffilet med knuste drue-tomater og pepperrot

Bifffilet med knuste drue-tomater og pepperrot

lær hvordan du lager en smakfull fillet med knuste drue tomater og horseradish. perfekt for en rask og elegant hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 900 gram storfeytrefilet
  • 3. 1/2 kopp revet ferdig pepperrot
  • 4. 1 kopp rømme
  • 5. 1 sitron, saftet
  • 6. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 1 pint druetomater, delt i to
  • 9. 1/4 kopp olivenolje
  • 10. Vannkressekvister, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Sett en stor, tung støpejernspanne eller ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Tilsett en to-tellers skje med olje og la den bli rykende varm. Legg indrefileten i pannen og brunsj den på alle sider, totalt 5 til 8 minutter. Sett den deretter i ovnen og stek i 15 til 20 minutter til den er rå, det vil si at den indre temperaturen er 120 grader Fahrenheit. Ta kjøttet ut av pannen, pakk det inn i plastfolie, og sett det i kjøleskapet til det er godt og kaldt, i 1 til 2 timer.
  3. 33. Mens du venter på at kjøttet skal bli kaldt, rør sammen horseradish, rømme, sitronsaft og olje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  4. 44. Når kjøttet er kaldt, tar du et langt, veldig skarpt kniv og skjærer kjøttet i tynne skiver så tynt du kan få dem. Legg dem ut på et fat (de vil overlappe – det er helt i orden). Nå heller du horseradissausen over kjøttet. Knus tomatene forsiktig med hånden i en bolle og tilsett olivenolje for å lage en saus; krydre med salt og pepper slik at det smaker godt. Hell tomatblandingen over kjøttet og pynt hele retten med vannkarse.