
Langtidskokte collard greens
Lær hvordan du lager deilige slowcooked collard greens med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull og sunn hovedrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 store buntinger collard greens
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, skivet
- 2 hvitløksfedd, knust
- 2 laurbærblad
- 1 røkt skinkeledd
- 2 liter kyllingkraft, varm
- 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 1 teskje sukker
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forbered grønnsakene: fjern de seige stilkene og stenglene fra collardbladene, og kast eventuelle blader som er rufsete eller gule. Vask collardbladene grundig for å fjerne jord og sand, 2 eller 3 ganger, til vannet er klart. Tørk godt. Riv bladene i store biter.
- 2Sett en stor gryte over middels varme og tilsett olivenolje. Ha i løk, hvitløk, laurbærblad og skinkehalvdel. Kok til løken er myk og begynner å bli brun, omtrent 8 til 10 minutter. Legg grønnsakene i gryten, og press dem ned i væsken. Tilsett buljongen, eddik og sukker. Kok opp, og vend på grønnsakene av og til med en tresleiv slik at de blir jevnt kokt og bladene faller sammen. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 45 minutter. Smak på "pot liquor" (buljongen) og juster krydderet med salt og pepper. Dekk til og la det koke i ytterligere 15 minutter. Fjern laurbærbladene og server.