
Høstdatoer Nattbrød
oppskrift på høstlig kveldbrød, ideell for romantiske datekvelder eller hygge med venner. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakverk
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 21 x 11 cm (8 1/2 x 4 1/2 tommer) brødform, og legg bakepapir i bunnen. Kok opp 1/2 kopp vann i en liten kjele. Tilsett dadlene og sett til side til de er avkjølt. Sil av vannet.
- 22. Sikt sammen mel, bakepulver, natron, krydderkrydder til gresskarpai og salt på et stykke bakepapir. Sett til side.
- 33. I en kjøkkenmaskin utstyrt med paddle-vedlegg, pisk smør og brunt sukker på høy hastighet til det er luftig, ca. 2 minutter. Tilsett eggene og rømme, og pisk til det er godt blandet, og skrap ned i bollen. Tilsett rom og vanilje, og pisk igjen for å blande. Tilsett melet litt etter litt på lav hastighet, og rør til det akkurat er blandet. Hell i melken, øk hastigheten til middels, og pisk til det er jevnt, ca. 15 sekunder. Tilsett de avkjølte dadlene og nøttene, og rør forsiktig til alt er jevnt fordelt.
- 44. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 50–60 minutter. Avkjøl i formen på en rist i 15 minutter, før du forsiktig løsner kaken og lar den avkjøle helt før du skjærer i den.