Høstdatoer Nattbrød

Høstdatoer Nattbrød

oppskrift på høstlig kveldbrød, ideell for romantiske datekvelder eller hygge med venner. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakverk
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hakkede, utpakkede dadler
  • 2. 2 kopper hvetemel (pluss mer til formen)
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1/2 teskje natron
  • 5. 2 teskjeer gresskarpietspice
  • 6. 1/4 teskje fint salt
  • 7. 6 spiseskjeer usaltet smør (pluss mer til formen)
  • 8. 3/4 kopp mørkebrunt sukker, pakket
  • 9. 2 store egg
  • 10. 1/2 kopp rømme
  • 11. 2 spiseskjeer mørk rom eller brandy
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 13. 1/4 kopp melk
  • 14. 1 kopp grovhakkede, ristet valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 21 x 11 cm (8 1/2 x 4 1/2 tommer) brødform, og legg bakepapir i bunnen. Kok opp 1/2 kopp vann i en liten kjele. Tilsett dadlene og sett til side til de er avkjølt. Sil av vannet.
  2. 22. Sikt sammen mel, bakepulver, natron, krydderkrydder til gresskarpai og salt på et stykke bakepapir. Sett til side.
  3. 33. I en kjøkkenmaskin utstyrt med paddle-vedlegg, pisk smør og brunt sukker på høy hastighet til det er luftig, ca. 2 minutter. Tilsett eggene og rømme, og pisk til det er godt blandet, og skrap ned i bollen. Tilsett rom og vanilje, og pisk igjen for å blande. Tilsett melet litt etter litt på lav hastighet, og rør til det akkurat er blandet. Hell i melken, øk hastigheten til middels, og pisk til det er jevnt, ca. 15 sekunder. Tilsett de avkjølte dadlene og nøttene, og rør forsiktig til alt er jevnt fordelt.
  4. 44. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 50–60 minutter. Avkjøl i formen på en rist i 15 minutter, før du forsiktig løsner kaken og lar den avkjøle helt før du skjærer i den.