
Sauterte krydrede reker med erteblader, ovnsbakt mais og chilimango whiskey-saus
Lær å lage en smakfull rett med sauterede spicy reker, ertepure, grillede maiskolber og en unik chilimango whiskey saus. Perfekt for en spennende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt ekstra
- 12 jumbo-reker, skrelte og renset
- 1 bunt ferske erteknopper
- 2 maiskolber, skrelte
- 1 kopp Chile-Mango Whiskey-saus, oppskrift følger
- 2 spiseskjeer hakket fersk kjørvel
- 1 spiseskje hakket fersk dill
- 1 lime, delt i tre
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 teskje olivenolje
- 1 ½ kopper skrelt, store terninger av fersk mango
- 1 spiseskje hakkede vårløk (bare den hvite delen)
- 1 spiseskje skrellet og tynnhakket fersk ingefær
- 1 thai-chili, frø fjernet og finhakket
- 170 gram eller ¾ kopp whiskey
- 1 spiseskje honning
- ¼ teskje finmalt muskatblomst
- ¼ teskje finmalt stjerneanis
- Saften av 1 lime
Fremgangsmåte
- 1Krydre rekene med salt og pepper etter smak. I en middels stekepanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme. Tilsett rekene og stek dem. Kok rekene på begge sider i 3 til 4 minutter. Når rekene er kokt, legg dem i en bolle med litt olivenolje, etter smak, chervil, fersk dill og limesaft. Kok's notat: Spar litt limesaft til erteknoppene. Bland ingrediensene godt slik at rekene blir jevnt dekket.
- 2Varm opp en støpejernsgrill eller grillpanne på middels høy varme. Grill maisen til den er lett ristet. Etter grilling, fjern maiskornene fra kolben og sett til side for servering.
- 3I en liten bolle, vend erteknoppene med litt olivenolje og resten av limesaften.
- 4Til servering: Legg en liten haug med mais på en tallerken. Skje over litt Chile-Mango Whiskey-saus. Topp med 3 reker per tallerken. Pynt med de vendte erteknoppene.
- 5I en middels stekepanne, tilsett olivenolje og varm opp over middels høy varme. Tilsett mango, vårløk, ingefær og chili, og begynn å steke sammen. Stek i ca. 3 minutter, og mangoen vil begynne å brytes ned. Når dette skjer, ta pannen av varmen og hold den vekk fra flammen eller varmekilden. Tilsett whiskeyen. Sett pannen tilbake på varmen, og mens du holder den i en vinkel, tenne på whiskeyen og flambere.
- 6Når alkoholen er kokt ut og flamberingen har avtatt, tilsett honning og appelsinjuice og la det småkoke i 3 minutter. Fjern pannen fra komfyren og overfør sausen til en blender. Tilsett muskatnøttbladet, stjerneanis og limesaft, og kjør forsiktig til en jevn puré. Sett til side til den skal brukes.