Sauterte krydrede reker med erteblader, ovnsbakt mais og chilimango whiskey-saus

Sauterte krydrede reker med erteblader, ovnsbakt mais og chilimango whiskey-saus

Lær å lage en smakfull rett med sauterede spicy reker, ertepure, grillede maiskolber og en unik chilimango whiskey saus. Perfekt for en spennende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt ekstra
  • 12 jumbo-reker, skrelte og renset
  • 1 bunt ferske erteknopper
  • 2 maiskolber, skrelte
  • 1 kopp Chile-Mango Whiskey-saus, oppskrift følger
  • 2 spiseskjeer hakket fersk kjørvel
  • 1 spiseskje hakket fersk dill
  • 1 lime, delt i tre
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 teskje olivenolje
  • 1 ½ kopper skrelt, store terninger av fersk mango
  • 1 spiseskje hakkede vårløk (bare den hvite delen)
  • 1 spiseskje skrellet og tynnhakket fersk ingefær
  • 1 thai-chili, frø fjernet og finhakket
  • 170 gram eller ¾ kopp whiskey
  • 1 spiseskje honning
  • ¼ teskje finmalt muskatblomst
  • ¼ teskje finmalt stjerneanis
  • Saften av 1 lime

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre rekene med salt og pepper etter smak. I en middels stekepanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme. Tilsett rekene og stek dem. Kok rekene på begge sider i 3 til 4 minutter. Når rekene er kokt, legg dem i en bolle med litt olivenolje, etter smak, chervil, fersk dill og limesaft. Kok's notat: Spar litt limesaft til erteknoppene. Bland ingrediensene godt slik at rekene blir jevnt dekket.
  2. 2Varm opp en støpejernsgrill eller grillpanne på middels høy varme. Grill maisen til den er lett ristet. Etter grilling, fjern maiskornene fra kolben og sett til side for servering.
  3. 3I en liten bolle, vend erteknoppene med litt olivenolje og resten av limesaften.
  4. 4Til servering: Legg en liten haug med mais på en tallerken. Skje over litt Chile-Mango Whiskey-saus. Topp med 3 reker per tallerken. Pynt med de vendte erteknoppene.
  5. 5I en middels stekepanne, tilsett olivenolje og varm opp over middels høy varme. Tilsett mango, vårløk, ingefær og chili, og begynn å steke sammen. Stek i ca. 3 minutter, og mangoen vil begynne å brytes ned. Når dette skjer, ta pannen av varmen og hold den vekk fra flammen eller varmekilden. Tilsett whiskeyen. Sett pannen tilbake på varmen, og mens du holder den i en vinkel, tenne på whiskeyen og flambere.
  6. 6Når alkoholen er kokt ut og flamberingen har avtatt, tilsett honning og appelsinjuice og la det småkoke i 3 minutter. Fjern pannen fra komfyren og overfør sausen til en blender. Tilsett muskatnøttbladet, stjerneanis og limesaft, og kjør forsiktig til en jevn puré. Sett til side til den skal brukes.