
Rød thailandsk kyllingsuppe med curry
lag en deilig og krydret thai curry chicken soup hjemme. enkel oppskrift for en varmende og smakfull suppe som passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stor gryte over middels varme. Når den begynner å glitre, tilsett hvitløk, ingefær og Thai rød currypaste, og kok under omrøring kontinuerlig til den er mørkerød og svært aromatisk, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingkraft, kokosmelk, fiskesaus, sitrongress, 1 teskje salt og en klype sukker. Kok opp blandingen, reduser deretter varmen og la det småkoke, uten lokk, til sitrongress og ingefær er møre, ca. 15 minutter. Kast sitrongresset.
- 22. I mellomtiden legger du nudlene i en middels stor bolle og dekker dem med varmt vann. La dem stå i 10 minutter, sil av vannet og sett til side. Bland sammen rødløk, koriander, vårløk og thai basilikum i en middels stor bolle og sett til side.
- 33. Rør inn kyllingen i kraften og la det småkoke på lav varme til den er mør, 5 minutter for kyllingbryst og ca. 15 minutter for kyllinglår. Øk varmen til høy og rør inn nudlene. Kok opp suppen, fjern den umiddelbart fra varmen. Rør inn limesaften. Server suppen i boller, toppet med den reserverte løken og urteblandingen.