
saus laget av stekesjyen
oppskrift på deilig gravy laget av roast drippings, perfekt for å forbedre kjøttretter og gi ekstra smak
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp rødvin
- 2 kopper storfekraft, kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
- 1 laurbærblad
- 5 til 6 svarte pepperkorn
Fremgangsmåte
- 1Fjern steiken fra pannen og hell av eventuelt fett. Sett pannen på høy varme (bruk to kokeplater om nødvendig) og deglaser pannen med vin og buljong, og skrap opp eventuelle biter som sitter fast i bunnen av pannen med en tresleiv eller slikkepott. Når disse stoffene er oppløst, heller du væsken over i en kjele og tilsetter laurbærblad og hele pepperkorn. La det koke inn i 5 minutter på høy varme, eller til det har redusert med en tredjedel.
- 2På dette tidspunktet har du i praksis en jus som kan brukes til å lage saus til steiken. For å lage en brun saus, reduser varmen til middels og visp inn 2 spiseskjeer hvit jevning. La det småkoke under konstant visping. Å koke videre etter at det har kommet i kok vil gi en jevnere saus, men ikke en tykkere saus.
- 3Siden alle stivelsesbaserte sauser tykner når de avkjøles, er det lurt å lage sausen litt løs i konsistensen.