
Neelys sine krydrede stekte kyllingvinger
Lær hvordan du lager neelys spicy fried wings, en smakfull og krydret rett perfekt for middagen. En enkel oppskrift med steg-for-steg instrukser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss kryddersalt
- 1 ss rød pepperflak
- 2 ts cayennepepper
- 2 ts fjærfe-krydder
- 1 ts sitronpepper
- Nykvernet svart pepper
- 1,4 kg kyllingvinger, delt ved ledd, tuppene fjernet
- 2 store egg
- 2 ss sterk saus
- 1 ss rød pepperflak
- 1 ts cayennepepper
- Nykvernet svart pepper
- 2 kopper hvetemel
- Vegetabilsk olje, til steking
- 1 kopp rømme
- 2 ss horseradish
- 1/4 kopp chilisaus
- 1/2 ts cayennepepper
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Lag krydderblandingen: Visp opp salt, rød pepperflak, cayenne, fuglekrydder, sitronpepper og 2 teskjeer svart pepper i en liten bolle. Sett til side 2 spiseskjeer krydder i en egen bolle.
- 2Skyll vingene i kaldt vann og legg dem i en grunn form. Strø over krydderblandingen, og sett deretter i kjøleskapet, dekket, i 1 time.
- 3Lag røren: Visp egg, hot sauce, rød pepperflak, cayenne og 1 teskje svart pepper i en middels stor bolle. Ha melet i en grunn skål eller paiform.
- 4I en stor dypfriter eller en nederlandsk ovn, varm opp 5 centimeter vegetabilsk olje til en dypfritertermometer viser 180 grader Celsius. Dypp vingene i eggeblandingen, deretter i melet. Legg vingene, tre om gangen, i den varme oljen og friter til de er gylne, 8 til 10 minutter, og snu dem av og til. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Sørg for at oljen når 180 grader Celsius igjen før du legger i neste batch. Strø over de reserverte krydderne for å gjøre dem ekstra sterke.
- 5Lag sausen: Bland rømme, horseradish, chilisaus, cayenne, salt og pepper etter smak. Server med vingene.
- 6Fotograf: Con Poulos