
Perfekte pintobønner
Lær hvordan du lager perfekte pinto bønner med denne enkle oppskriften. Ideell for en smakfull hovedrett eller som tilbehør. Perfekt for alle årstider!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund pintobønner
- 2 teskjeer chilipulver
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje paprika
- 1/4 teskje cayennepepper
- 3 tykke skiver bacon, delt i tre
- 3 hvitløksfedd
- 2 laurbærblad
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 rød paprika, hakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg bønnene i en stor bolle, dekk dem med kaldt vann og la dem blø over natten.
- 2Sil av vannet og skyll bønnene, før du legger dem i en stor gryte. Dekk bønnene med vann og tilsett chilipulver, spisskummen, paprika, cayennepepper, bacon, hvitløk, laurbærblad, løk, paprika og litt salt og pepper. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke til bønnene er møre, ca. 2 til 3 1/2 timer.