
Pølse, eple- og pærestuffing med tranebær
en smakfull oppskrift på pølse, eple og pære stuffing med tranebær – perfekt for høytiden eller som en varmende rett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform.
- 22. I en stor stekepanne satt over middels høy varme, kok pølsen, og bruk baksiden av en skje for å bryte den opp, til den er gjennombrun, ca. 5 minutter. Tilsett selleri, purre, epler og pærer, og kok under omrøring til det er duftende og mykt, ca. 5 minutter. Rør inn persille, salvie, timian, salt og pepper, og kok i ytterligere 1 minutt. Tilsett kyllingkraften og skrap opp eventuelle brune biter som har dannet seg i bunnen av pannen, og la det koke i ett minutt til. Ta av varmen og la det avkjøle litt.
- 33. I en stor bolle, bland stuffing og den avkjølte pølsesblandingen. Tilsett tranebær og egg, og bland godt. Hell blandingen i den forberedte bakeformen.
- 44. Stek til toppen er gyllenbrun, ca. 30 til 35 minutter. La det avkjøle i 5 til 10 minutter. Pynt med ekstra persille og server.