
Pølse, eple- og pærestuffing med tranebær
en smakfull oppskrift på pølse, eple og pære stuffing med tranebær – perfekt for høytiden eller som en varmende rett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1 Granny Smith-eple, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
- 1 Bosc-pære, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
- 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille, pluss mer til pynt
- 1 spiseskje hakket fersk salvie
- 1 spiseskje hakket fersk timian
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje knust svart pepper
- 2 kopper lavsodium kyllingkraft
- Én 340 grams pose med terningstekt landlig stuffing
- 1 kopp tørkede tranebær
- 4 store egg, pisket
- Smør, til å smøre bakeformen
- 450 gram søt italiensk pølse, uten svor
- 4 selleristilker, finhakket (ca. 2 kopper)
- 3 små purre, kun den hvite og lysegrønne delen, tynne skiver (ca. 1 1/2 kopper)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform.
- 2I en stor stekepanne satt over middels høy varme, kok pølsen, og bruk baksiden av en skje for å bryte den opp, til den er gjennombrun, ca. 5 minutter. Tilsett selleri, purre, epler og pærer, og kok under omrøring til det er duftende og mykt, ca. 5 minutter. Rør inn persille, salvie, timian, salt og pepper, og kok i ytterligere 1 minutt. Tilsett kyllingkraften og skrap opp eventuelle brune biter som har dannet seg i bunnen av pannen, og la det koke i ett minutt til. Ta av varmen og la det avkjøle litt.
- 3I en stor bolle, bland stuffing og den avkjølte pølsesblandingen. Tilsett tranebær og egg, og bland godt. Hell blandingen i den forberedte bakeformen.
- 4Stek til toppen er gyllenbrun, ca. 30 til 35 minutter. La det avkjøle i 5 til 10 minutter. Pynt med ekstra persille og server.