Pølse, eple- og pærestuffing med tranebær

Pølse, eple- og pærestuffing med tranebær

en smakfull oppskrift på pølse, eple og pære stuffing med tranebær – perfekt for høytiden eller som en varmende rett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1 Granny Smith-eple, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 1 Bosc-pære, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille, pluss mer til pynt
  • 1 spiseskje hakket fersk salvie
  • 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 teskje knust svart pepper
  • 2 kopper lavsodium kyllingkraft
  • Én 340 grams pose med terningstekt landlig stuffing
  • 1 kopp tørkede tranebær
  • 4 store egg, pisket
  • Smør, til å smøre bakeformen
  • 450 gram søt italiensk pølse, uten svor
  • 4 selleristilker, finhakket (ca. 2 kopper)
  • 3 små purre, kun den hvite og lysegrønne delen, tynne skiver (ca. 1 1/2 kopper)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform.
  2. 2I en stor stekepanne satt over middels høy varme, kok pølsen, og bruk baksiden av en skje for å bryte den opp, til den er gjennombrun, ca. 5 minutter. Tilsett selleri, purre, epler og pærer, og kok under omrøring til det er duftende og mykt, ca. 5 minutter. Rør inn persille, salvie, timian, salt og pepper, og kok i ytterligere 1 minutt. Tilsett kyllingkraften og skrap opp eventuelle brune biter som har dannet seg i bunnen av pannen, og la det koke i ett minutt til. Ta av varmen og la det avkjøle litt.
  3. 3I en stor bolle, bland stuffing og den avkjølte pølsesblandingen. Tilsett tranebær og egg, og bland godt. Hell blandingen i den forberedte bakeformen.
  4. 4Stek til toppen er gyllenbrun, ca. 30 til 35 minutter. La det avkjøle i 5 til 10 minutter. Pynt med ekstra persille og server.