Hello Fresh Mobile Banner
Grillet marinert lammelår med asparges og myntesalsa chimichurri

Grillet marinert lammelår med asparges og myntesalsa chimichurri

Oppdag hvordan du lager saftig grillet lammelår marinert med urter, servert med asparges og frisk mynteschimichurri. Perfekt til sommerens middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 9 fedd hvitløk, 7 finhakket og 2 hele
  • 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 kopp fersk sitronsaft
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 (2,7 kg) benfri lammelår
  • 900 gram asparges, trimmed
  • 2 kopper ferske flatblad-persilleblader
  • 2 kopper fersk mynteblader

Fremgangsmåte

  1. 1Rør sammen de 7 finhakkede hvitløksfeddene, 1/4 kopp olivenolje, 1/4 kopp sitronsaft, 1 spiseskje salt og 1 1/2 teskjeer pepper i en stor bolle. Gni marinaden godt inn i lammekjøttet i en bolle, deretter truss godt og mariner i minst 3 timer i kjøleskapet.
  2. 2Forvarm en grill for direkte og indirekte grilling over middels varme. Grill lammekjøttet over direkte varme til det er pent brent, ca. 8 minutter på hver side, og snu ofte. Flytt deretter over til indirekte varme, dekk til, og kok til den indre temperaturen når 125 grader Fahrenheit for medium-rare, ca. 50 minutter, og snu av og til. Overfør lammekjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 15 minutter.
  3. 3Vend aspargesen i 2 spiseskjeer olivenolje, salt og pepper. Grill aspargesen til den er mør, 6 til 8 minutter.
  4. 4Pulsér de resterende 2 hele hvitløksfeddene i en food processor sammen med persille, mynte, den resterende 1/2 kopp olje, den resterende 1/4 kopp sitronsaft, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Server lammekjøttet, skivet, sammen med aspargesen og chimichurri-sausen.