Slakterens biff

Slakterens biff

Lær hvordan du lager en perfekt butchers steak hjemme. En enkel oppskrift på saftig og smakfull biff som imponerer. Passer for alle kjøttelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund pastinakk, skrelt og hakket
  • 8 kopper (2 liter) melk
  • 1 spiseskje honning
  • Kasjersalt
  • Nykvernet svart pepper
  • 6 store Roma-tomater
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1 teskje kasjersalt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • Kasjersalt
  • 30 aspargesstenger
  • 3 spiseskjeer rapsolje
  • Nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer rapsolje
  • 2 spiseskjeer kasjersalt
  • 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • Seks teres major-biffer på 8 unser (også kalt skulderfilet eller petit filet)
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 kopper demi-glace, oppskrift følger
  • 1/4 kopp rapsolje
  • 8 pund kalvben (helst ledd)
  • 24 kopper (6 liter) isvann
  • 8 unser løk, grovhakket
  • 4 unser gulrøtter, skrelt og grovhakket
  • 4 unser selleri, grovhakket
  • 6 unser tomatpuré
  • 5 kvister fersk timian
  • 1 laurbærblad
  • 8 kopper (2 liter) rødvin
  • Kasjersalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For puréen av pastinakk: I en liten kjele, kombiner pastinakk og melk og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, og kok pastinakkene til de er møre, ca. 15 minutter. Sil av pastinakkene, og spar på melken.
  2. 2Ha pastinakkene i en foodprocessor sammen med honningen og kjør til en glatt puré. Tilsett litt melk for å justere konsistensen (du vil trenge 1 til 2 kopper av væsken). Krydre med salt og pepper.
  3. 3For de ovnsbakte tomatene: Forvarm ovnen til 450 grader F.
  4. 4Kutt av endene på hver tomat, og del deretter hver tomat i 3 skiver. I en bolle, vend tomatskivene med olje, salt og pepper. Legg tomatskivene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er møre og kantene er brune, ca. 10–15 minutter.
  5. 5For aspargesen: Tilsett 1 gallon vann og 2 ss kosher salt i en stor kjele og kok opp. Sett opp en isbad for å sjokkere aspargesen etter blansing.
  6. 6Blansjer aspargesen i porsjoner i det kokende vannet i 45 sekunder til ett minutt, og overfør deretter til isbadet. Tørk av aspargesen med et kjøkkenpapir og sett til side.
  7. 7For biffen: Varm opp en stekepanne over høy varme til den begynner å ryke. Avhengig av størrelsen på pannen (og hvor mange porsjoner du skal koke), tilsett 1 til 1 ½ ss rapsolje.
  8. 8Krydre bøffene med salt og pepper, og stek dem på hver side (terningkjøttet er trekantet) i 3 til 4 minutter. Når alle bøffene er ferdigkokte, legg dem i en panne og tilsett smør. La kjøttet hvile i 10 minutter, og pensle med smør av og til.
  9. 9For å ferdigstille aspargesen: Varm