Escarolesuppe med ris

Escarolesuppe med ris

Lær hvordan du lager en velsmakende og enkel escarole suppe med ris. Perfekt for en sunn og mettende forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp (4 spiseskjeer) ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 3 eller 4 fedd hvitløk, finhakket, pluss 4 eller 5 fedd hvitløk, tynne skiver
  • 3. 1/2 kopp hakket løk
  • 4. 4 kopper grovhakket escarole (omtrent ett hode)
  • 5. 6 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong, eller vann
  • 6. 1/4 kopp kortkornet hvit ris, som arborio
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper
  • 8. Nykvernet parmesanost, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha 2 spiseskjeer olje i en stor, dyp kjele over middels varme. Når oljen er varm, tilsett finhakket hvitløk og kok til det er aromatisk, ca. 2 minutter. Tilsett løk og fortsett å koke, rør jevnlig, til den er myk, ca. 5 minutter til. Tilsett escarole og kok, vend forsiktig, til den begynner å visne, ca. 3 minutter til. Tilsett kraft og ris i pannen, kok opp. Senk varmen, dekk til og kok i ca. 20 minutter eller til risen er mør.
  2. 2I mellomtiden, ha de resterende 2 spiseskjeene olje i en liten stekepanne. Når oljen er varm, tilsett skivet hvitløk og kok over middels-lav varme til den blir gyldenbrun og begynner å bli sprø. Fjern hvitløken med en hullsleiv og sett til side. Når risen er ferdig kokt, smak til suppen med salt og pepper, topp med revet Parmesan og pynt med hvitløksliver.