
Potet- og ertesamosas
Lær hvordan du lager deilige potet- og erte-samosas med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller snacks, klar på under en time!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en liten non-stick panne. Tilsett sennepsfrøene og stek i omtrent ti sekunder, eller til de begynner å sprute.
- 22. Tilsett løk og ingefær, og kok i 2 til 3 minutter på høy varme. Tilsett erter, og rør godt. Tilsett koriander, spisskummen, chilipulver, garam masala, mangopulver, salt etter smak, og en skvett vann. Kok i 1 til 2 minutter, og tilsett deretter potetene og koriander. Kok i ytterligere 2 til 3 minutter. Smak til blanturen og juster krydderet etter behov.
- 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 44. Rull ut filodeigen, dekk med plastfolie og et fuktig kjøkkenhåndkle eller tekjøkkenhåndkle. Skrell av ett ark av gangen og hold resten dekket for å unngå at det tørker ut. Legg arket flatt på en ren overflate, og pensle med smør som er smeltet. Brett inn en tredjedel av deigen langs lengden mot midten. Pensle igjen med smør og brett den andre siden inn for å lage en lang, tredobbel lagd stripe.
- 55. Plasser en teskje av fyllet på den ene enden av stripen, og la det være en 2,5 cm (1 tomme) bred kant. Ta det høyre hjørnet og brett diagonalt til venstre, slik at fyllet blir innelukket og du danner en trekant. Brett igjen langs den øvre bretten av trekanten. Fortsett å brette på denne måten til du når enden av stripen. Pensle den ytre overflaten med mer smør. Plasser trekanten på et bakepapirkledd stekebrett og dekk til mens du lager resten av samosaene. Strø over noen sesamfrø, hvis du bruker det.
- 66. Stek midt i ovnen i 30 til 35 minutter, eller til de er gylne og sprø, og snu dem halvveis i steketiden.
- 77. For å server