Lomo Saltado

Lomo Saltado

oppskrift på lomo saltado, en smakfull peruansk rett med oksekjøtt, grønnsaker og krydder. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 boks (14 1/2 unser) lavsalt storfebuljong
  • 2 kopper vann
  • 1 teskje salt
  • 1 kopp langkornet hvit ris
  • 1/2 kopp frosne maiskjerner, tint
  • Olje, til steking
  • 680 gram russetpoteter, vasket (uten skrell), skåret i 1/2-tommers tykke runder, deretter kuttet på tvers i 1/2-tommers strimler
  • 2 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 680 gram storfeytfilet, kuttet på tvers i 1/4-tommers tykke strimler
  • 1 rød løk, delt gjennom stilkenden i 8 båter, skrelt
  • 3 tomater, hver delt i 8 båter
  • 3 spiseskjeer finhakket aji Amarillo-chili (peruansk gul chili) fra krukke eller finhakket frøete rød jalapeño
  • 1/2 kopp hakket frisk koriander
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje eddik

Fremgangsmåte

  1. 1Tradisjonell peruansk wok-stil av stekt storfekjøtt tenderloin, løk, tomater, koriander, soyasaus, hvitløk, med stekte poteter og ris.
  2. 2Kok kraften i en liten kjele til den er redusert til 1 kopp, ca. 8 minutter. Sett til side.
  3. 3Kok opp 2 kopper vann og 1 teskje salt. Tilsett ris. Dekk til, og reduser deretter varmen og kok i ca. 15 minutter.
  4. 4Bland inn maisen. Dekk til og la stå i 5 minutter, før du lufter risen med en gaffel.
  5. 5I mellomtiden, varm nok olje i en stor, dyp non-stick panne til en dybde på 1/8 tomme. Tilsett potetene og stek til de er møre, ca. 10 minutter. La renne av på kjøkkenpapir.
  6. 6Varm opp 2 1/2 spiseskjeer olivenolje i en stor panne over høy varme. Tilsett storfekjøttet og stek til det er brunt, 1 til 2 minutter.
  7. 7Bruk en hullsleiv og overfør storfekjøttet til en tallerken. Tilsett løkweddene i samme panne og kok til de begynner å mykne, snu med tang, ca. 2 minutter per side. Tilsett tomater, chili, koriander, soyasaus, eddik og den reserverte reduserte kraften, og kok i 2 minutter for å mykne tomatene. Tilsett storfekjøttet og potetene; vend forsiktig for å varme opp.
  8. 8Skje storfekjøtt- og potetblandingen i grunne suppeskåler. Server risblandingen ved siden av.
  9. 9Tradisjonell peruansk wok-stil av stekt storfekjøtt tenderloin, løk, tomater, koriander, soyasaus, hvitløk, med stekte poteter og ris.
  10. 10Kok opp kraften i en liten kjele til den er redusert til 1 kopp, ca. 8 minutter. Sett til side.
  11. 11Kok opp 2 kopper vann