
Parker House-boller
Lær hvordan du lager deilige Parker House Rolls, myke og luftige rundstykker som passer perfekt til enhver anledning. En enkel oppskrift for nybegynnere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/4 unser pakke tørrgjær
- 1/2 kopp sukker
- 7 1/2 til 8 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 12 spiseskjeer (1 1/2 stikker) usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss mykt smør til pensling
- 2 kopper helmelk, romtemperert
- 2 store egg, romtemperert
- 1 spiseskje kosher-salt, pluss mer til dryss
Fremgangsmåte
- 1Gjør gjæren klar.
- 2Mål opp 1/2 kopp varmt vann og sjekk temperaturen: den bør være mellom 43°C og 49°C (behagelig badevannstemperatur).
- 3Strø gjæren over i en stor bolle, tilsett det varme vannet og visp inn sukkeret. La stå i 1 minutt (det skal boble og skumme litt), deretter rør forsiktig inn 1 kopp mel. Sett til side nær komfyren mens du forbereder deigen.
- 4Lag deigen.
- 5Bland det smeltede smøret og melken i en mikser med krok på lav hastighet. Tilsett eggene og bland til det er godt blandet. Skrap inn gjærblandingen og bland til den er innarbeidet. Tilsett 6 1/2 kopper mel og 1 ss salt; bland til deigen former en ball, ca. 2–3 minutter, og tilsett opp til 1/2 kopp mer mel hvis deigen er for våt og klissete.
- 6La deigen heve.
- 7Pensle en stor bolle med mykt smør. Overfør deigen til bollen, dekk med et kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted i 2 timer til 2 timer og 30 minutter. Deigen skal doble i volum.
- 8Form deigen.
- 9Forvarm ovnen til 190°C og dekk et stekebrett med bakepapir. Strø en ren, flat overflate med mel og hell deigen ut på den. Mel inn hendene dine; trykk forsiktig deigen ut til en 40 x 20 cm stor rektangel, ca. 1/2 til 3/4 tommer tykk (bruk ikke kjevle).
- 10Kutt deigen.
- 11Med den korte siden foran deg, kutt deigen i to på langs med en skarp kniv. Deretter skjærer du tvers over i 12 striper.
- 12Form deigen.
- 13En og en, brett hver stripe av deigen ujevnt i to slik at den øverste delen legger seg litt over den nederste, og stikk overhengende del