
Parker House-boller
Lær hvordan du lager deilige Parker House Rolls, myke og luftige rundstykker som passer perfekt til enhver anledning. En enkel oppskrift for nybegynnere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Gjør gjæren klar.
- 22. Mål opp 1/2 kopp varmt vann og sjekk temperaturen: den bør være mellom 43°C og 49°C (behagelig badevannstemperatur).
- 3Strø gjæren over i en stor bolle, tilsett det varme vannet og visp inn sukkeret. La stå i 1 minutt (det skal boble og skumme litt), deretter rør forsiktig inn 1 kopp mel. Sett til side nær komfyren mens du forbereder deigen.
- 43. Lag deigen.
- 54. Bland det smeltede smøret og melken i en mikser med krok på lav hastighet. Tilsett eggene og bland til det er godt blandet. Skrap inn gjærblandingen og bland til den er innarbeidet. Tilsett 6 1/2 kopper mel og 1 ss salt; bland til deigen former en ball, ca. 2–3 minutter, og tilsett opp til 1/2 kopp mer mel hvis deigen er for våt og klissete.
- 65. La deigen heve.
- 76. Pensle en stor bolle med mykt smør. Overfør deigen til bollen, dekk med et kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted i 2 timer til 2 timer og 30 minutter. Deigen skal doble i volum.
- 87. Form deigen.
- 98. Forvarm ovnen til 190°C og dekk et stekebrett med bakepapir. Strø en ren, flat overflate med mel og hell deigen ut på den. Mel inn hendene dine; trykk forsiktig deigen ut til en 40 x 20 cm stor rektangel, ca. 1/2 til 3/4 tommer tykk (bruk ikke kjevle).
- 109. Kutt deigen.
- 1110. Med den korte siden foran deg, kutt deigen i to på langs med en skarp kniv. Deretter skjærer du tvers over i 12 striper.
- 1211. Form deigen.
- 1312. En og en, brett hver stripe av deigen ujevnt i to slik at den øverste delen legger seg litt over den nederste, og stikk overhengende del