Parker House-boller

Parker House-boller

Lær hvordan du lager deilige Parker House Rolls, myke og luftige rundstykker som passer perfekt til enhver anledning. En enkel oppskrift for nybegynnere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 1 1/4 unser pakke tørrgjær
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 7 1/2 til 8 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 4. 12 spiseskjeer (1 1/2 stikker) usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss mykt smør til pensling
  • 5. 2 kopper helmelk, romtemperert
  • 6. 2 store egg, romtemperert
  • 7. 1 spiseskje kosher-salt, pluss mer til dryss

Fremgangsmåte

  1. 11. Gjør gjæren klar.
  2. 22. Mål opp 1/2 kopp varmt vann og sjekk temperaturen: den bør være mellom 43°C og 49°C (behagelig badevannstemperatur).
  3. 3Strø gjæren over i en stor bolle, tilsett det varme vannet og visp inn sukkeret. La stå i 1 minutt (det skal boble og skumme litt), deretter rør forsiktig inn 1 kopp mel. Sett til side nær komfyren mens du forbereder deigen.
  4. 43. Lag deigen.
  5. 54. Bland det smeltede smøret og melken i en mikser med krok på lav hastighet. Tilsett eggene og bland til det er godt blandet. Skrap inn gjærblandingen og bland til den er innarbeidet. Tilsett 6 1/2 kopper mel og 1 ss salt; bland til deigen former en ball, ca. 2–3 minutter, og tilsett opp til 1/2 kopp mer mel hvis deigen er for våt og klissete.
  6. 65. La deigen heve.
  7. 76. Pensle en stor bolle med mykt smør. Overfør deigen til bollen, dekk med et kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted i 2 timer til 2 timer og 30 minutter. Deigen skal doble i volum.
  8. 87. Form deigen.
  9. 98. Forvarm ovnen til 190°C og dekk et stekebrett med bakepapir. Strø en ren, flat overflate med mel og hell deigen ut på den. Mel inn hendene dine; trykk forsiktig deigen ut til en 40 x 20 cm stor rektangel, ca. 1/2 til 3/4 tommer tykk (bruk ikke kjevle).
  10. 109. Kutt deigen.
  11. 1110. Med den korte siden foran deg, kutt deigen i to på langs med en skarp kniv. Deretter skjærer du tvers over i 12 striper.
  12. 1211. Form deigen.
  13. 1312. En og en, brett hver stripe av deigen ujevnt i to slik at den øverste delen legger seg litt over den nederste, og stikk overhengende del