
Tyrkisk chili med hominy
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull turkey chili med hominy. Perfekt for en varmende middag på høsten eller vinteren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1 kopp hvit ris
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 hvit eller rød løk, hakket
- 2 spiseskjeer hakkede sylteagurpeppers, pluss mer til topping, samt 1 til 2 teskjeer sylteagurpevann fra boksen
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 450 gram kjøttdeig av kalkun
- 1 spiseskje chilipulver
- 1 teskje malt spisskummen
- 4 plommetomater, hakket
- 1 boks på 425 gram hominy, drenert og skylt
- 1/2 kopp grovhakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 1 ½ kopper vann i en liten kjele. Rør inn risen og en klype salt og pepper hver. Skru ned varmen, dekk til og kok til vannet er absorbert og risen er myk, ca. 15 minutter; sett til side.
- 2I mellomtiden, varm opp olivenoljen i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett alt unntatt ¼ kopp av den hakkede løken, jalapeños og hvitløk; krydre med salt og pepper. Kok under omrøring til løken er myk, ca. 5 minutter. Tilsett kalkunen, chilipulver og spisskummen. Kok, mens du smuldrer opp kjøttet, til det er brunt, ca. 5 minutter. Rør inn tomatene; krydre med salt. Fortsett å koke, rør av og til, til tomatene begynner å brytes ned, ca. 5 minutter. Tilsett hominy og 1 ½ kopper vann. Kok opp og la det småkoke til det tykner, ca. 10 minutter.
- 3Rør inn jalapeñobryggen og halvparten av korianderen i chilien; krydre med salt og pepper. Fluff opp risen med en gaffel. Server chilien over risen; topp med den reserverte hakkede løken, korianderen og flere syltejalapeños.
- 4Fotograf: Justin Walker