
Dobbel sopprisotto
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull double mushroom risotto. Perfekt for en rask middagsløsning med rike soppsmaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 1/2 kopper varmt vann
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 stor løk, finhakket (ca. 3/4 kopp)
- 3/4 kopp tørkede porcini-sopper
- 450 gram ferske shiitakesopper, stilker fjernet, skivene tynne
- 1 1/2 kopper Arborio-ris
- 2/3 kopp tørr hvitvin
- 3/4 kopp kyllingkraft
- 3/4 teskje salt
- 3/4 kopp revet Parmesan
- 1 spiseskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Plasser de tørkede porcini-soppene i en bolle og hell det varme vannet over. La det stå til det er myknet, ca. 10 minutter.
- 2I mellomtiden varmer du opp oljen over middels varme i en trykkoker på 6 til 8 liter. Tilsett løken og kok til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett shiitakesoppene og kok, rør jevnlig, til de er sprøttørre, ca. 5 minutter.
- 3Ta de tørkede soppene ut av bløtleggingsvannet med fingrene, og spar væsken. Skyll og hakk soppene grovt. Sil bløtleggingsvannet gjennom et lag med tørkepapir. Tilsett de hakkede soppene i pannen sammen med risen og rør for å dekke. Tilsett vinen og kok til den er absorbert, ca. 30 sekunder.
- 4Tilsett det reserverte bløtleggingsvannet, buljongen og saltet, og lukk lokket på trykkokeren. Plasser trykkokeren over høy varme til trykket er oppe og ventilen begynner å pippe, og reduser deretter varmen til middels-lav (trykket vil fortsatt være høyt, men ikke like høyt). Kok i 8 minutter, og fjern deretter fra varmen. La trykket slippe naturlig, og når det har gjort det, fjern lokket.
- 5Rør inn parmesan og smør. Server gjerne med ekstra parmesan og pepperkvern ved bordet, hvis du ønsker det.