Hello Fresh Mobile Banner
Dobbel sopprisotto

Dobbel sopprisotto

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull double mushroom risotto. Perfekt for en rask middagsløsning med rike soppsmaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 1/2 kopper varmt vann
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket (ca. 3/4 kopp)
  • 3/4 kopp tørkede porcini-sopper
  • 450 gram ferske shiitakesopper, stilker fjernet, skivene tynne
  • 1 1/2 kopper Arborio-ris
  • 2/3 kopp tørr hvitvin
  • 3/4 kopp kyllingkraft
  • 3/4 teskje salt
  • 3/4 kopp revet Parmesan
  • 1 spiseskje usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser de tørkede porcini-soppene i en bolle og hell det varme vannet over. La det stå til det er myknet, ca. 10 minutter.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp oljen over middels varme i en trykkoker på 6 til 8 liter. Tilsett løken og kok til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett shiitakesoppene og kok, rør jevnlig, til de er sprøttørre, ca. 5 minutter.
  3. 3Ta de tørkede soppene ut av bløtleggingsvannet med fingrene, og spar væsken. Skyll og hakk soppene grovt. Sil bløtleggingsvannet gjennom et lag med tørkepapir. Tilsett de hakkede soppene i pannen sammen med risen og rør for å dekke. Tilsett vinen og kok til den er absorbert, ca. 30 sekunder.
  4. 4Tilsett det reserverte bløtleggingsvannet, buljongen og saltet, og lukk lokket på trykkokeren. Plasser trykkokeren over høy varme til trykket er oppe og ventilen begynner å pippe, og reduser deretter varmen til middels-lav (trykket vil fortsatt være høyt, men ikke like høyt). Kok i 8 minutter, og fjern deretter fra varmen. La trykket slippe naturlig, og når det har gjort det, fjern lokket.
  5. 5Rør inn parmesan og smør. Server gjerne med ekstra parmesan og pepperkvern ved bordet, hvis du ønsker det.