Hjemmelaget grønne bønnegrateng

Hjemmelaget grønne bønnegrateng

oppskrift på hjemmelaget grønne bønnergrateng, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Salt og pepper
  • 1 1/2 pund grønne bønner, trimmed
  • 3 spiseskjeer smør
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 1/2 pund sopp, hakket
  • 3 spiseskjeer mel
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 1 kopp fløte
  • 1 boks sprøstekte løk

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Kok opp en stor kjele med vann, smak til med 2 spiseskjeer salt, og blancher de grønne bønnene i 5 minutter.
  4. 4Kjøl ned grønne bønner i en bolle med isvann, fjern deretter og la dem tørke.
  5. 5Smelt smøret i en stor støpejernspanne eller en nederlandsk ovn over middels høy varme.
  6. 6Tilsett sjalottløk og kok til den er lett brunet.
  7. 7Tilsett sopp, litt salt og pepper, og kok til den er akkurat myk.
  8. 8Tilsett mel og rør godt slik at soppen og sjalottløken dekkes.
  9. 9Hell i kyllingkraften, og visp kraftig for å unngå klumper.
  10. 10Rør inn fløteblandingen (halv-og-halv).
  11. 11La det småkoke i 3 minutter.
  12. 12Smak til med salt og pepper, og juster etter behov.
  13. 13Tilsett de grønne bønnene, og hell deretter blandingen over i en ildfast form på 23x33 cm.
  14. 14Stek i ovnen i 30 minutter.
  15. 15La gratengen hvile i 5 minutter.
  16. 16Strø over stekt løk for ekstra sprøhet.
  17. 17Server.