
Hjemmelaget grønne bønnegrateng
oppskrift på hjemmelaget grønne bønnergrateng, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Salt og pepper
- 1 1/2 pund grønne bønner, trimmed
- 3 spiseskjeer smør
- 2 sjalottløk, hakket
- 1/2 pund sopp, hakket
- 3 spiseskjeer mel
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 kopp fløte
- 1 boks sprøstekte løk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Kok opp en stor kjele med vann, smak til med 2 spiseskjeer salt, og blancher de grønne bønnene i 5 minutter.
- 4Kjøl ned grønne bønner i en bolle med isvann, fjern deretter og la dem tørke.
- 5Smelt smøret i en stor støpejernspanne eller en nederlandsk ovn over middels høy varme.
- 6Tilsett sjalottløk og kok til den er lett brunet.
- 7Tilsett sopp, litt salt og pepper, og kok til den er akkurat myk.
- 8Tilsett mel og rør godt slik at soppen og sjalottløken dekkes.
- 9Hell i kyllingkraften, og visp kraftig for å unngå klumper.
- 10Rør inn fløteblandingen (halv-og-halv).
- 11La det småkoke i 3 minutter.
- 12Smak til med salt og pepper, og juster etter behov.
- 13Tilsett de grønne bønnene, og hell deretter blandingen over i en ildfast form på 23x33 cm.
- 14Stek i ovnen i 30 minutter.
- 15La gratengen hvile i 5 minutter.
- 16Strø over stekt løk for ekstra sprøhet.
- 17Server.