
Shaker urtemarinert spinat fylt hel oksefilet
oppskrift på en saftig og smakfull hel oksefilet fylt med spinat og marinerte urter, perfekt for spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (1,4 til 2,3 kg) storfe tenderloin, butt-end eller tail-end-kutt
- 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
- 1/2 kopp kremsideri
- 2 spiseskjeer biffkrydder (anbefalt: McCormick Montreal Steak Seasoning)
- 1/2 kopp hakket fersk basilikum
- 1/2 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1/4 kopp hakket fersk gressløk
- 3 kvister fersk rosmarin
- 3 kvister fersk timian
- Spinatfyll, oppskrift følger
- Serveringsforslag: Marinerte og ovnsbakte røde og gule paprika, samt grønn salat med Maple Balsamic Vinaigrette, oppskrift følger
- 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
- 1 pund frossen hakket spinat
- 4 hvitløksfedd, hakket
- 1 til 2 teskjeer rød pepperflak
- 1/2 kopp søt sherry
- 1 kopp ferske brødsmuler
- 1/2 kopp revet Romano-ost
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 teskje hakkede ferske basilikumblader
- 1 teskje hakket fersk persille
- 1 teskje hakket fersk gressløk
- 1 teskje hakket fersk rosmarin
- 1 teskje hakket fersk timian
- 1 kopp Dijon-sennep
- 1/3 gallon balsamicoeddik
- 1/4 gallon hvit eddik
- 1 1/2 gallon 10 prosent salatolje
- 1/4 kopp tørket basilikum
- 1 1/2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
- 1 1/2 spiseskjeer kosher-salt
- 1/4 gallon lønnesirup
Fremgangsmåte
- 1Trim og fjern all sølvskinn og fett fra storfekjøttet. Gni kjøttet inn med olivenolje, og hell deretter sherry over. Fortsett å gni storfekjøttet, og strø deretter kjøttkrydder jevnt over hele kjøttet. Dekk storfekjøttet med de friske urtene på alle sider, og gni dem inn for å dekke godt.
- 2Plasser kjøttet i en grunn form og la det hvile i 30 minutter. Vend kjøttet og klapp det med marinaden som har samlet seg i formen. La det hvile i ytterligere 30 minutter.
- 3Varm opp grillen til 500 grader Fahrenheit.
- 4Med en 8-tommers kniv, forsiktig stikk inn i kjøttet i midten av den ene enden. Lag et hull gjennom den siden så langt kniven tillater inn i fileten. Vend til den andre enden og gjenta prosessen, til hullet går helt gjennom fileten. Åpne hullet som en tunnel, og vær forsiktig så du ikke brekker gjennom til utsiden av fileten. Bruk bare små mengder av gangen, og fyll den avkjølte spinatfyllet inn i åpningen fra den ene enden til den andre.
- 5Reduser grilltemperaturen til 400 grader Fahrenheit.
- 6Plasser den fylte storfekjøttfileten på grillen, og snu den hver 5. til 7. minutt for å unngå å brenne urtene. Kokk til en indre temperatur på 110 til 120 grader Fahrenheit. Kokingstiden for en medium-rare filet er omtrent 20 minutter.
- 7Når fileten er kokt til ønsket stekegrad og tatt av grillen, la den hvile i 10 minutter. Skjær den i skiver på 1/2 til 1 tomme medallonger. Hvis ønskelig, server på en seng av ovnsbakte, marinerte røde og gule paprika, med en grønn salat etter eget valg, vendt i Maple Balsamic Vinaigrette.
- 8Spinatfylling:
- 9Varm opp olje i en sautépanne på høy varme.