
Okse i østerssaus
Lær hvordan du lager en smakfull okse i østerssaus med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 ounces storfekjøttfilet (entrecôte), banket og tynnsnittet
- 1 teskje lys soyasaus
- 1 ½ spiseskje østerssaus
- Salt og nykvernet svart pepper
- En klype sukker
- 2 spiseskjeer peanøttolje, delt
- 3 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 1 middels stor chili, frøet og finhakket
- 200 gram babyspinatblader
- 1 spiseskje Shaohsing-risvin
- En klype tørkede chiliflak
- 1 teskje peanøttolje
- 115 gram østersopp
- Vann etter behov
- 1 spiseskje svart riseddik* (anbefalt: Chinkiang) eller balsamicoeddik
- En dash lys soyasaus
Fremgangsmåte
- 1For å lage storfe: Forbered storfefileten ved å banke den med en kjøtthammer, siden av en kjøtthammer, siden av en kinesisk kniv eller en kjevle. Skjær den i tynne skiver, og legg bitene i en bolle. Krydre storfeen med den lette soyasausen, østerssaus, salt, svart pepper og sukker. Sett til side.
- 2Varm opp en wok på høy varme, og tilsett 1 spiseskje peanøttolje. Tilsett hvitløk og chili, og vend raskt. Deretter, tilsett spinatbladene, og vend slik at de varmes i 5 sekunder. Fordel dem på et stort serveringsfat.
- 3Varm opp wok på høy varme igjen, og tilsett resten av peanøttoljen. Tilsett storfebitene, og wok dem i 1 til 2 minutter, mens du tilsetter en skvett Shaohsing-risvin. Krydre med en klype tørkede chiliflak. For å servere, legg storfeen over en seng av hvitløk- og spinatbladene.
- 4For å lage soppene: Varm opp wok igjen, tilsett oljen, og tilsett deretter østerssoppene og wok dem i 1 minutt. Tilsett en liten skvett vann for å skape damp som hjelper til med å koke. Krydre med svart riseddik og lett soyasaus. Skje blandingen over storfeen, og server.