Østers med crème fraîche, sitron og estragon

Østers med crème fraîche, sitron og estragon

Lær hvordan du lager deilige østers med kremet creme fraiche, sitron og tarragon. Perfekt for forrett eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp crème fraîche eller rømme
  • 2. 1 spiseskje finhakket fersk estragon
  • 3. 1 sitron, finrevet skall
  • 4. 1 1/2 teskjeer ufortynnet appelsinjuicekoncentrat
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. En klype cayennepepper
  • 7. Kosher- eller fjellsalt, til lagdeling
  • 8. 18 store østers, vasket og åpnet, østersene er igjen i den nederste skjellet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grillen. I en miksebolle, bruk en elektrisk mikser på middels høy hastighet og pisk crème fraîche eller rømme til myke topper dannes. Rør inn estragon, sitrzest, konsentrat av appelsinjuice, salt og cayenne; sett til side.
  2. 22. I en jelly-roll-panne, legg et lag med kosher- eller fjell-salt ca. 0,6 cm tykt. Trykk forsiktig østersskjellene ned i saltet for å holde dem på plass. Grill østersene 15 cm fra varmekilden i 4 til 5 minutter, eller til de begynner å slippe ut saft og skjellene åpner seg litt. Ta dem ut av grillen, og fjern det øverste skjellaget ved å sette inn en smørkniv og løsne skjellene. Topp hver østers med en teskje crème fraîche-blanding og server umiddelbart.