Østers med crème fraîche, sitron og estragon
Lær hvordan du lager deilige østers med kremet creme fraiche, sitron og tarragon. Perfekt for forrett eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/2 kopp crème fraîche eller rømme
- 1 spiseskje finhakket fersk estragon
- 1 sitron, finrevet skall
- 1 1/2 teskjeer ufortynnet appelsinjuicekoncentrat
- 1/2 teskje salt
- En klype cayennepepper
- Kosher- eller fjellsalt, til lagdeling
- 18 store østers, vasket og åpnet, østersene er igjen i den nederste skjellet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen. I en miksebolle, bruk en elektrisk mikser på middels høy hastighet og pisk crème fraîche eller rømme til myke topper dannes. Rør inn estragon, sitrzest, konsentrat av appelsinjuice, salt og cayenne; sett til side.
- 2I en jelly-roll-panne, legg et lag med kosher- eller fjell-salt ca. 0,6 cm tykt. Trykk forsiktig østersskjellene ned i saltet for å holde dem på plass. Grill østersene 15 cm fra varmekilden i 4 til 5 minutter, eller til de begynner å slippe ut saft og skjellene åpner seg litt. Ta dem ut av grillen, og fjern det øverste skjellaget ved å sette inn en smørkniv og løsne skjellene. Topp hver østers med en teskje crème fraîche-blanding og server umiddelbart.