Parmesanpolenta

Parmesanpolenta

oppskrift på parmesan polenta - en kremet og smakfull rett som passer perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 unser blandede sopp (cremini, shiitake, morel, pigghå, eller kantarell)
  • 2. 1 unser økologisk smør
  • 3. 2 sjalottløk, tynne skiver
  • 4. 1 fedd hvitløk, tynne skiver
  • 5. 2 unser ferske erter
  • 6. 2 unser skivet salami, grovhakket
  • 7. Svart pepper og keltisk havsalt
  • 8. 16 unser vann
  • 9. 4 unser hvit maisgryn
  • 10. 2 unser revet Parmigiano-Reggiano
  • 11. 1 unser økologisk smør
  • 12. Svart pepper og keltisk havsalt

Fremgangsmåte

  1. 11. Surr omtrent en fjerdedel av soppene i smør på høy varme til de er godt brunet. Tilsett sjalottløk, reduser varmen for å unngå at det brenner seg, og fortsett å surre til det er mykt. Tilsett hvitløk og surre i ett minutt til. Ha i erter og salami, og krydre etter smak med salt og pepper. Sett til side i en lufttett plastboks for å holde varmen. Sett til side kjelen til polentaen.
  2. 22. Polenta:
  3. 33. Kok opp vannet, og rør deretter inn maismelet sakte med en gaffel. Reduser varmen til så lav som mulig. La det koke i 5 til 10 minutter, og rør ofte. Slå av varmen og tilsett ost og smør, og krydre etter smak med salt og pepper. Topp med ragout og server.