Gai Yang – grillet kylling

Gai Yang – grillet kylling

oppskrift på gai yang, den smakfulle thailandske grillet kyllingen. lær hvordan du lager denne deilige retten hjemme med en enkel fremgangsmåte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 korianderrot, skrapet og hakket
  • 2. En klype salt
  • 3. 4 hvitløksfedd, skrelt
  • 4. 10 hvit pepperkorn
  • 5. 2 små kyllinger, ca. 340 gram (poussin eller Cornish game hens)
  • 6. 3 spiseskjeer fiskesaus
  • 7. En stor klype palmesukker
  • 8. 1/4 kopp skrapet og hakket korianderrot
  • 9. Salt
  • 10. 1/4 kopp hvitløksfedd, skrelt
  • 11. 1/2 kopp lange røde chili, uten frø hvis ønskelig
  • 12. 2 kopper hvit eddik
  • 13. 1 1/2 kopper hvitsukker
  • 14. 2 kopper vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Bruk en morter og støter, og knus korianderrot, salt, hvitløk og pepperkorn til en fin pasta. Del kyllingen i to langs brystbenet. Flatt ut, vask og tørk. Gni inn pastaen, fiskesaus og sukker, og la det marinere i noen timer.
  2. 22. Til søt chili-sausen, støt korianderrot, salt, hvitløk og chili til en pasta. Bland eddik, sukker, vann og salt i en kjele og kok opp. Tilsett pastaen og rør for å løse den opp. La sausen småkoke til den er redusert til halvparten, og skum av etter behov. Sett til side for å avkjøle.
  3. 33. Grill kyllingen over kull i ca. 15–20 minutter, og snu jevnlig. Server med en skål av sausen.