Gai Yang – grillet kylling
oppskrift på gai yang, den smakfulle thailandske grillet kyllingen. lær hvordan du lager denne deilige retten hjemme med en enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 korianderrot, skrapet og hakket
 - En klype salt
 - 4 hvitløksfedd, skrelt
 - 10 hvit pepperkorn
 - 2 små kyllinger, ca. 340 gram (poussin eller Cornish game hens)
 - 3 spiseskjeer fiskesaus
 - En stor klype palmesukker
 - 1/4 kopp skrapet og hakket korianderrot
 - Salt
 - 1/4 kopp hvitløksfedd, skrelt
 - 1/2 kopp lange røde chili, uten frø hvis ønskelig
 - 2 kopper hvit eddik
 - 1 1/2 kopper hvitsukker
 - 2 kopper vann
 
Fremgangsmåte
- 1Bruk en morter og støter, og knus korianderrot, salt, hvitløk og pepperkorn til en fin pasta. Del kyllingen i to langs brystbenet. Flatt ut, vask og tørk. Gni inn pastaen, fiskesaus og sukker, og la det marinere i noen timer.
 - 2Til søt chili-sausen, støt korianderrot, salt, hvitløk og chili til en pasta. Bland eddik, sukker, vann og salt i en kjele og kok opp. Tilsett pastaen og rør for å løse den opp. La sausen småkoke til den er redusert til halvparten, og skum av etter behov. Sett til side for å avkjøle.
 - 3Grill kyllingen over kull i ca. 15–20 minutter, og snu jevnlig. Server med en skål av sausen.
 





